magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Xοληστερίνη: Πρόσθεσε αυτές τις τροφές στη διατροφή σου αν θες να την μειώσεις

Xοληστερίνη: Πρόσθεσε αυτές τις τροφές στη διατροφή σου αν θες να την μειώσεις

Όλοι γνωρίζουμε πως πολλές τροφές μπορούν να γίνουν τα “φάρμακα της φύσης” για πολλές παθήσεις. Αυτό όμως που σίγουρα δεν ήξερες μέχρι σήμερα, είναι ότι υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερίνης, αλλά και να κρατήσουν την καρδιά σου “δυνατή”.

Οι φυτικές τροφές είναι εξαιρετικές για την καρδιαγγειακή υγεία, αλλά μια χορτοφαγική δίαιτα χαμηλή σε κορεσμένα λίπη μπορεί να μην είναι το καλύτερο πράγμα για τη διατήρηση της χοληστερόλης υπό έλεγχο.

Αντ’ αυτού, ίσως είναι καλύτερο να τρώμε επιλεκτικά μερικές τροφές, που μειώνουν τη χοληστερόλη χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (LDL), η οποία είναι επίσης γνωστή ως «κακή» χοληστερόλη.

Αυτό ήταν το κύριο επίτευγμα μιας μελέτης, που δημοσιεύτηκε το 2011, όπου παρουσιάστηκε μια “ομάδα” τεσσάρων τροφών, που είχαν αποδειχθεί ότι μειώνουν την χοληστερίνη και τις καρδιακές παθήσεις. Αυτές οι τροφές είναι:

  1. ξηροί καρποί
  2. φυτική πρωτεΐνη που λαμβάνεται είτε από τρόφιμα με βάση τη σόγια, όπως το τόφου, το γάλα σόγιας, ή άλλα υποκατάστατα κρέατος με βάση τη σόγια, ή από καρπούς όπως φασόλια, μπιζέλια, ρεβίθια, ή φακές
  3. διαλυτές ίνες, όπως βρώμη, κριθάρι, μελιτζάνα, μήλα, πορτοκάλια και μούρα
  4. μαργαρίνη ενισχυμένη με φυτικές στερόλες, ή ενώσεις που μπορούν να βρεθούν σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και δημητριακά

Σχετικές αναρτήσεις

Σεξουαλική υγεία: Τα άτομα με κινητικές δυσκολίες βιώνουν την σεξουαλική ευχαρίστηση;

News Room A

Αυτή είναι η καλύτερη διατροφή για το 2022, σύμφωνα με 27 κορυφαίους ειδικούς

News Room A

Η τέλεια και ασφαλής αποτοξίνωση μετά το εορταστικό φαγοπότι

News Room