Το επίμαχο βίντεο με τη Μπριζίτ Μακρόν να φαίνεται να «χαστουκίζει» τον Γάλλο πρόεδρο λίγο πριν αποβιβαστούν από το προεδρικό αεροσκάφος στο Ανόι, έχει προκαλέσει σάλο στη Γαλλία και όχι μόνο, επισκιάζοντας την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Βιετνάμ.
Ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να περιορίσει τις αντιδράσεις, εμφανιζόμενος χέρι-χέρι με τη σύζυγό του στην τελευταία ημέρα της περιοδείας του. Σε δηλώσεις του, απέδωσε το περιστατικό σε ένα συζυγικό αστείο, λέγοντας: «Αστειευόμασταν με τη σύζυγό μου όπως το κάνει κάποιος αρκετά συχνά», και πρόσθεσε με δόση ειρωνείας: «Έγινε ένα είδος γεωπλανητικής καταστροφής».
Το βίντεο, που δείχνει τη Μπριζίτ να σηκώνει απότομα τα χέρια της προς το πρόσωπο του Μακρόν, ερμηνεύτηκε από πολλούς ως καβγάς. Το γραφείο του αρχικά ισχυρίστηκε ότι το βίντεο ήταν κατασκευασμένο μέσω τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ήταν αυθεντικό.
Η Ρωσία δεν έχασε την ευκαιρία να χλευάσει τον Μακρόν. Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, με δόση ειρωνείας σχολίασε ότι ίσως ήταν «το χέρι του Κρεμλίνου» ή μια αδέξια προσπάθεια… χαδιού.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας αρνήθηκε κάθε υπόνοια περί οικογενειακού καβγά και κάλεσε όλους να «χαλαρώσουν» με τις ερμηνείες, καταγγέλλοντας παράλληλα θεωρίες συνωμοσίας και παραπληροφόρηση, που όπως είπε, στοχεύουν συστηματικά το πρόσωπό του.
