magdasnews.gr
People & Politics

Βασίλης Χήτος – Βασίλης Μιχαήλ: «Τοp Gun» αλά ελληνικά στον Πάνορμο της Μυκόνου

Βασίλης Χήτος - Βασίλης Μιχαήλ: «Τοp Gun» αλά ελληνικά στον Πάνορμο της Μυκόνου

Ποιοι είναι ο επιχειρηματίας και ο εφοπλιστής που προσγειώθηκαν σε παραλία σηκώνοντας… σύννεφο αντιδράσεων – Η στενή παρέα τους, η dolce vita, η προτίμησή τους στο Νησί των Ανέμων και οι εντυπωσιακές σύζυγοί τους.

O Μυκονιάτης που έτυχε να περνάει το περασμένο Σάββατο 5 Ιουνίου από τον δρόμο που οδηγεί στον Πάνορμο είδε πανοραμικά την άφιξη του μαύρου ελικοπτέρου που οδηγούσε ο επιχειρηματίας Βασίλης Χήτος, έχοντας για συνεπιβάτη του τον νεαρό Κύπριο εφοπλιστή Βασίλη Μιχαήλ. Το σύννεφο σκόνης που σηκώθηκε από τους έλικες, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το «Principote», ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας πτήσης που ενσάρκωσε την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας. Αυτής που ενίοτε τυφλώνει γνωστά ονόματα όπως τον Βασίλη Χήτο, αντιπρόεδρο της ΖΑΓΟΡΙ ΑΒΕΕ, τόσο ώστε να παρκάρει το ελικόπτερό του όπου θέλει.

Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr, στη συγκεκριμένη πτήση επέλεξε να το κατεβάσει πάνω σε μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Μυκόνου και όχι σε κάποιο ελικοδρόμιο του νησιού.
Το είχε κάνει ξανά στο παρελθόν, μόνο που αυτή τη φορά το βίντεο εξέθεσε τον άνθρωπο που κάποιοι αποκαλούν «Mr Zagori», παρά το γεγονός ότι πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Νίκος Χήτος. Ενας επιχειρηματίας χαμηλών τόνων που δεν αγαπά τη δημοσιότητα, εν αντιθέσει με τον ξάδερφό του αλλά και τον φίλο του Βασίλη Μιχαήλ, παρότι αμφότεροι ισχυρίζονται το αντίθετο.

Untitled-4

Ο πιλότος, η Βραζιλιάνα καλλονή και οι πτήσεις

Ανθρωποι που τον γνωρίζουν καλά λένε ότι ο Βασίλης Χήτος είναι μεν ένας καλός επιχειρηματίας που βρήκε στρωμένη δουλειά στην οικογενειακή επιχείρηση, δεν μπόρεσε όμως να ξεφύγει από την παγίδα του φαίνεσθαι. Η υπερβολική του έκθεση στα φλας σε συνδυασμό με κινήσεις όπως η περίφημη προσγείωση του περασμένου Σαββάτου θυμίζουν νεόπλουτο που επιθυμεί διακαώς να τον δουν. Μπορεί να μην είναι, όμως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει γίνει μόνο μία φορά στον Πάνορμο, αφού το έχει επαναλάβει στο παρελθόν τουλάχιστον άλλες δύο. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωσε κατόπιν εορτής, όταν δηλαδή το θέμα πήρε έκταση, φτάνοντας μέχρι το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο εξετάζει τη συγκεκριμένη πτήση.

«Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε σόου, ούτε το είχαμε ανάγκη», είπε αρχικά. «Μας υπέδειξαν ένα σημείο προσγείωσης, ήμασταν στο σημείο, είδαμε ότι ήταν καθαρό και όχι επικίνδυνο και έτσι κάναμε την πιο γρήγορη προσέγγιση για να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα», τόνισε ο επιχειρηματίας. «Δόθηκε πολύ μεγάλη έκταση στο θέμα, λες και τα προβλήματα όλης της Ελλάδας είναι τι συμβαίνει στη Μύκονο. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι διαφωνώ με τον ντόρο που προκλήθηκε. Και να σας πω και κάτι άλλο, δεν είδα να δείχνετε το ανάλογο ενδιαφέρον όταν πετούσα στα βουνά της Ηπείρου και χαροπάλευα για να βρω ορειβάτες που είχαν χαθεί. Με θλίψη καρπώνομαι μια αρνητική δημοσιότητα. Είναι πολύ άδικο αυτό που γίνεται. Δεν έχω δει κάποιο μέσο ενημέρωσης -εσάς, για παράδειγμα- να ασχολείται με τις ενέργειες που έχει κάνει ο Χήτος. Με δικά μου έξοδα, έβαζα το κεφάλι μου μέσα για να βρω τους ανθρώπους στις χαράδρες. Εχω αφήσει την οικογένειά μου πίσω για να ψάχνω αγνοούμενους μέσα σε χαράδρες σε σημεία που δεν πήγαινε ούτε η ΕΜΑΚ».

Παραδόξως αυτοί που τον ξέρουν λένε ότι ο Βασίλης Χήτος λάτρευε πάντα να είναι μπροστά, κάτι που φάνηκε και από τον γάμο του με τη Βραζιλιάνα καλλονή Καρολίνα ντε Σόουζα. Την παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 μετά από σχέση οχτώ ετών στο Δημαρχείο της Βούλας, όπου κατέφτασε με μια μαύρη Lamborghini η οποία είχε γερμανικές πινακίδες.

Κάποιοι τότε έλεγαν αστειευόμενοι ότι δεν ήταν δικιά του, αλλά ότι την πήρε για να δημιουργήσει τις ανάλογες εντυπώσεις στους καλεσμένους του, όχι όμως και στην Καρολίνα. Μια πολύ γοητευτική γυναίκα που σπούδασε σχέδιο μόδας και, όπως διατείνεται, έχει δουλέψει δίπλα στους Dolce & Gabbana, στον οίκο Fiorucci, στη δικιά μας Kathy Heyndels και στη βιοτεχνία ενδυμάτων του Νίκου Αγγλούπα. Την ημέρα του γάμου της έλαμπε καθώς περίμενε τον εκλεκτό της καρδιάς της και τον κουμπάρο τους, Βασίλη Μιχαήλ, που κατέφτασε στο δημαρχείο έφιππος!

Το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο και θεωρείται από τα πλέον φωτογραφημένα, ειδικά σε εξόδους που κάνουν σε νυχτερινούς «ναούς», ενώ τα καλοκαίρια τιμούν δεόντως τη Μύκονο. Γενικώς, έχουν προβάλει ουκ ολίγες φορές τη σχέση τους στον χώρο των lifestyle Μέσων.

Ο Βασίλης Χήτος προσπάθησε επιχειρηματικά να σταθεί αυτόφωτος όταν δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εστίασης ανοίγοντας ένα μπαράκι με συνεταίρο στην Γλυφάδα, το οποίο γνώρισε μεν μέρες δόξας, όμως λεφτά, όπως έγινε γνωστό, δεν μπήκαν ποτέ στην τσέπη του, οπότε αποχώρησε. Ισως γι’ αυτό, επισημαίνουν οι γνωστοί του, βρίσκεται τον περισσότερο καιρό στην Αθήνα και όχι στα Ιωάννινα όπου εδρεύει η εταιρεία, την οποία τρέχει πρωτίστως ο Νίκος Χήτος.

Ο Βασίλης δουλεύει, αλλά φέρεται να λατρεύει γενικά την καλή ζωή χωρίς τις πολλές επαγγελματικές σκοτούρες, τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα και φυσικά το ελικόπτερό του, το οποίο ζωγράφισε ο Alec Andon, ευρύτερα γνωστός ως Alec Monopoly, αφού κυρίαρχο στοιχείο στη δουλειά του είναι η φιγούρα του Mr Monopoly από το ομώνυμο παιχνίδι. Εργα του διάσημου street artist έχουν αγοράσει ο σχεδιαστής Φίλιπ Πλέιν, η Μάιλι Σάιρους, ο Αντριεν Μπρόντι κ.ά. Η φιλοτέχνηση του ελικοπτέρου που ανήκει στον «Mr Ζαγόρι» έγινε στο «Nammo’s Village», στη Μύκονο. Εκεί όπου συχνάζει τακτικά τα καλοκαίρια, όταν αφήνει τη βίλα-υπερπαραγωγή της Βούλας, όπου κατοικεί μόνιμα μαζί με την οικογένειά του.

f3_8842_VASILIS_XITOS_CAROLINE_DE_SOUZA_1832017

Τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει άσχημες καταστάσεις, όπως την πυρπόληση του θηριώδους Hummer του πριν από πέντε χρόνια. Είχε προηγηθεί η κλοπή ενός άλλου SUV και όπως είχε γίνει γνωστό από δημοσιεύματα εκείνη την περίοδο δεχόταν απειλές για τη ζωή του, ενώ είχε γίνει στόχος εκβιαστών που τον απειλούσαν με απαγωγή της οικογένειάς του και βομβιστική ενέργεια στο ελικόπτερό του. Πέρυσι είχε ένα σοβαρό τροχαίο οδηγώντας ένα Range Rover στην Ιονία οδό και έχοντας δίπλα τη σύζυγό του, όταν έσκασε ένα από τα πίσω λάστιχα και το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του. Αφού έσπασε τις μπάρες, κατέληξε με τούμπες στον παράδρομο χωρίς ευτυχώς να πάθουν τίποτε ο ίδιος και η γυναίκα του, οι οποίοι αφηγήθηκαν το γεγονός λίγες μέρες μετά στην τηλεόραση. Εκεί ακριβώς όπου εμφανίστηκε μετά την «πτήση της οργής» στον Πάνορμο ο Βασίλης Χήτος, ζητώντας συγγνώμη, ενώ έχει κληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), για να δώσει εξηγήσεις. Μόνο που, ως είθισται, αυτές έρχονται κατόπιν εορτής και… μπόλικης σκόνης.

Ο κουμπάρος που παίζει ντραμς

Η… σκόνη της συγκεκριμένης πτήσης έκατσε για τα καλά και πάνω στον κουμπάρο και αδελφικό φίλο του Βασίλη Χήτου, τον Κύπριο εφοπλιστή Βασίλη Μιχαήλ. Εναν νεαρό που έχει γίνει γνωστός στον κοσμικό περίγυρο της Αθήνας περισσότερο για τις νυχτερινές εξόδους του όταν ήταν εργένης και τις γνωστές συντρόφους του παρά για το επιχειρείν του στον χώρο της ναυτιλίας.

Αυτοδημιούργητο δεν τον λες με τίποτε, λένε στο Πειραιά έμπειρα στελέχη του χώρου, αφού για την εταιρεία που ξεκίνησε με τον αδελφό του ο μπαμπάς Μιχαήλ έβαλε το χέρι στην τσέπη ώστε να αγοραστεί το πρώτο καράβι. Ο αδελφός του Γιώργος Μιχαήλ, λένε οι ίδιοι άνθρωποι, είναι ουσιαστικά ο ιθύνων νους που τρέχει σε μεγάλο βαθμό τη ναυτιλιακή τους, ένας άνθρωπος που διατηρεί πολύ χαμηλό προφίλ. Ο Βασίλης αντίθετα δεν είχε ποτέ θέμα με τη δημοσιότητα, την οποία απασχολεί περισσότερο για τους δεσμούς που διατηρούσε παλιότερα με την Κατερίνα Καινούργιου και την τραγουδίστρια Τζόζεφιν ή για τις πτήσεις με τον κουμπάρο του Βασίλη Χήτο.

Ο Βασίλης Μιχαήλ λατρεύει τη μουσική, είναι ντράμερ και μαζί με τον φίλο του Γιώργο Περούλια έχουν το συγκρότημα Gatsbies, όνομα εμπνευσμένο πιθανότατα από το βιβλίο «O υπέροχος Γκάτσμπι» του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. Ο ήρωας του βιβλίου ζει μια έντονη ζωή εντρυφώντας στο πλούσιο lifestyle, όπως και ο Βασίλης Μιχαήλ όσο ήταν εργένης, αφού η φιλική γνωριμία του με τη Χριστίνα Βακάκη, κόρη του Απόστολου Βακάκη των Jumbo, γέννησε έναν μεγάλο έρωτα, που παρά τα σκαμπανεβάσματα κατέληξε στον γάμο

Η γυναίκα που κέρδισε ολοκληρωτικά την καρδιά του τον έκανε πατέρα μιας κόρης, η οποία ολοκλήρωσε την ευτυχία του ζευγαριού που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Μυκόνου. Η κατοικία τους στο Πανόραμα της Βούλας με τα συρόμενα ηλεκτρονικά παράθυρα και τους άπλετους χώρους διαθέτει εκπληκτική θέα προς το Ελληνικό αλλά και την Ακρόπολη. Ο Βασίλης Μιχαήλ ντύνεται με ό,τι πιο ακριβό και μοδάτο υπάρχει, ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε πέρσι σε κυπριακό περιοδικό δήλωσε ότι δουλεύει πολύ στη ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία αριθμεί δεκατέσσερα πλοία.

Οντας ατίθασο νιάτο παλιότερα, κουβαλάει αρκετά σημάδια στο κορμί του από ατυχήματα, ενώ στο μέτωπό του υπάρχει ακόμη το απομεινάρι από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα σε σκάφος. Οπως τόνισε στην ίδια συνέντευξη, «τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και το να φας σε ένα ακριβό εστιατόριο δεν σημαίνει ότι θα περάσεις καλύτερα από το να φας ένα σουβλάκι στη γειτονιά σου». Μέχρι στιγμής, πάντως, όπως λένε άτομα που τον έχουν γνωρίσει, δεν τον έχουν δει σε σουβλατζίδικο της γειτονιάς, αλλά στο «Beef Bar» του «Αστέρα» που φημίζεται για τον γύρο Kobe που σερβίρει, έδεσμα το οποίο ικανοποιεί πλήρως τα αισθητικά του κριτήρια.

f4_0973_XRISTINA_VAKAKI_VASILIS_MIXAIL_3182019

Σχετικές αναρτήσεις

«Βούλιαξε» από κόσμο το εκλογικό κέντρο του Γρηγόρη Λέων στην Πεύκη

Newsroom E

Γιώργος Πατούλης: «Γυρίζει σελίδα στη ζωή του με νέο πρόσωπο»

News Room A

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Ποια είναι η πρώτη Ελληνίδα που είναι μέλος της γαλλικής Κυβέρνησης;

News Room A