magdasnews.gr
People & Politics

Τζιλ Μπάιντεν: Αυτά είναι τα καθήκοντά της – Η πρώτη Πρώτη κυρία που θα συνεχίσει να δουλεύει

Την ώρα που οι προβολείς πέφτουν στις προετοιμασίες για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν ετοιμάζεται για το δικό της ρόλο στο πλευρό του. Ως παθιασμένη καθηγήτρια με στόχους.

Την ώρα που οι προβολείς πέφτουν στις προετοιμασίες για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν ετοιμάζεται για το δικό της ρόλο στο πλευρό του. Ως παθιασμένη καθηγήτρια με στόχους.

Οπως αναφέρει η DW λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του συζύγου της η Τζιλ Μπάιντεν εκπλήρωσε μιαν υπόσχεση που είχε δώσει, να επαναφέρει στη «ζωή» ένα πρόγραμμα για τις οικογένειες στρατιωτικών που ξεκίνησε το 2011 μαζί με την Μισέλ Ομπάμα, σύζυγο του πρώην προέδρου Μπάρακ Ομπάμα. Το πρόγραμμα είναι γνωστό ως Joining Forces. Σύμφωνα με την επιθυμία τής Τζιλ Μπάιντεν η Ρόρι Μπρόσιους, που ανήκε στην ομάδα μετάβασης του εκλεγμένου προέδρου στην εξουσία και σύμβουλός του παράλληλα, αναλαμβάνει εκτελεστική πρόεδρος του προγράμματος.

Η πρώτη Πρώτη κυρία που θα συνεχίσει να δουλεύει

«Γνωρίζω την αγάπη, την αντοχή και το σθένος που καθιστά μοναδική αυτήν την κοινότητα» είπε η Τζιλ Μπάιντεν μιλώντας διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. «Για μένα είναι μεγάλη χαρά να συμμετέχω σε αυτό και να έχω το προνόμιο να υπηρετήσω καταρχήν ως Δεύτερη Κυρία των ΗΠΑ και αργότερα μέσω του Ιδρύματος Μπάιντεν στηρίζοντας στρατιώτες, βετεράνους με τις οικογένειές τους, επιζώντες και νοσηλευτές τους». Το πάθος με ό, τι καταπιάνεται είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα την νέας Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ. Όταν διαφάνηκε ότι ο σύζυγός της θα αναλάμβανε τα ηνία της χώρας, εκείνη δεν δίστασε να πει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το επάγγελμά της ζώντας ακόμη και στον Λευκό Οίκο. Γιατί όπως έχει πει η διδασκαλία δεν είναι για εκείνη επάγγελμα, αλλά έφεση.

Ίσως λοιπόν γίνει η πρώτη Πρώτη Κυρία που παράλληλα με τα δημόσια καθήκοντά της θα διδάσκει και θα ενισχύει εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες. «Θέλω οι άνθρωποι να αντιληφθούν το έργο των δασκάλων και να εκτιμήσουν την προσφορά τους» είχε πει πέρυσι στο δίκτυο CBS. Η ίδια πάνω από τρεις δεκαετίες διδάσκει Αγγλικά μεταξύ άλλων σε γυμνάσια και δημόσια πανεπιστήμια που δεν κοστίζουν πολύ και στα οποία δεν φοιτούν οι γόνοι των ελίτ. «Διδάσκω πολλούς μετανάστες και πρόσφυγες, αγαπώ την ιδέα ότι μπορώ να τους βοηθήσω στην επιτυχία» υπογράμμισε στο ίδιο δίκτυο.

Τα σχέδια της Τζιλ Μπάιντεν

Το ίδιο θέλει να κάνει και για τις οικογένειες στρατιωτικών και βετεράνων μέσω του προγράμματος Joining Forces. Να τις στηρίξει με κάθε τρόπο, να βοηθήσει τα παιδιά τους να βρουν τον δρόμο στις σπουδές, και ευαισθητοποιημένη από τον θάνατο του γιου της Μπο Μπάιντεν σε ηλικία 46 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο, να στηρίξει την έρευνα κατά του καρκίνου. «Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε σε ό, τι μάθαμε κατά τη διάρκεια της διοίκησης Ομπάμα/Μπάιντεν. Θα συνεχίσουμε να σας ακούμε και να εργαζόμαστε μαζί σας. Είναι μια υπόσχεση που έδωσα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και θα συνεχίσουμε μαζί από την πρώτη ημέρα».

Για αυτήν την πρώτη ημέρα η Τζιλ Μπάιντεν είναι πανέτοιμη. Όχι ως παγωμένη και απόμακρη φιγούρα, παρακολούθημα του συζύγου της, αλλά ως αυθύπαρκτη προσωπικότητα στο πλευρό του νέου Αμερικανού προέδρου με πολλά σχέδια στο κεφάλι της και αμεσότητα στη συμπεριφορά της. Η ίδια δηλώνει ότι δεν βλέπει την ώρα να υλοποιήσει τα σχέδιά της. Στις δημόσιες εμφανίσεις συχνά θα έχει στο πλευρό της τον Δεύτερο Κύριο, τον δικηγόρο Νταγκ Έμχοφ. Είναι ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις, της αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Ένα novum στην αμερικανική πολιτική.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χριστουγεννιάτικη μαγεία από τα πλήκτρα του Στέλιου Κερασίδη

News Room A

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Είμαι προϊόν ενός καλοκαιρινού έρωτα στην Σκιάθο»

News Room A

Άκης Τσοχατζόπουλος: Οι κλεμμένοι χαρτοφύλακες και η αποκλήρωση (video)

News Room A