22.9 C
Αθήνα
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026
Magda's News
News

Τσουκαλάς για κόμμα Τσίπρα: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να έχουμε άγχος»

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Newsroom» του ΕΡΤnews, ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα το πρωί της Τετάρτης, όπου εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Αρχικά, ο κ. Τσουκαλάς σχολίασε την ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Ακόμη και η κα Κουφονικολάκου, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου του πρώην Πρωθυπουργού, ανέφερε ότι οι χώροι μας δεν είναι όμοροι», υπογράμμισε, προσδιορίζοντας έτσι την πολιτική σύγχυση που παρατηρείται. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς μοιάζει να έχει χαθεί σε μια πολιτική θύελλα, καθώς οι ίδιοι οι εκπρόσωποί του αναγνωρίζουν ότι δεν θεωρούν τη δεξιά ως στρατηγικό τους αντίπαλο.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε, επισημαίνοντας τις δημοσκοπήσεις που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα, οι οποίες, όπως είπε, προαναγγέλλουν αποτελέσματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Με τόση διαφήμιση θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Τσίπρας θα είχε κερδίσει αυτοδυναμία», πρόσθεσε, κριτικάροντας την απουσία ενός εναλλακτικού αφηγήματος στο νέο κόμμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται περισσότερο ως προϊόν μάρκετινγκ παρά πολιτική πρωτοβουλία που αντανακλά τις ανάγκες της κοινωνίας. Ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι η διακήρυξη του νέου κόμματος επαναλαμβάνει θέσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς την απαιτούμενη πολιτική τολμηρότητα.

Αναφορικά με ενδεχόμενες συνεργασίες, ο Τσουκαλάς υπογράμμισε την ανάγκη του δημοκρατικού κόσμου να κάνει καθαρές επιλογές, προειδοποιώντας για τις συνέπειες μιας ψήφου που θα μπορούσε να διατηρήσει τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία. «Εάν η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αυτοδύναμη, θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με ακραίες δυνάμεις», δήλωσε, αναδεικνύοντας το πολιτικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ που εστιάζει στην εργασία και τη διαφάνεια.

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην αποκάλυψη σκανδάλων και την πολιτική πάλη κατά των καρτέλ, τονίζοντας ότι η δέσμευση του κόμματος να στηρίξει την κοινωνία είναι αδιαμφισβήτητη. Σχολιάζοντας τις εσωτερικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το νέο κόμμα του Τσίπρα ως «ιδιωτικό» και «αποκομμένο» από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τις διασπάσεις που έχουν συμβεί από το 2023 και μετά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την πολιτική του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι χρησιμοποιεί λάσπη για να πλήξει το ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε σε ψευδείς δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, διαψεύδοντας τα στοιχεία που αυτός παρουσίασε.

Κλείνοντας, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η στρατηγική των «ήρεμων νερών» απέτυχε. «Η Τουρκία ενισχύει το αφήγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας”, ενώ εμείς δεν δείχνουμε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα», δήλωσε, προειδοποιώντας για τις συνέπειες μιας τέτοιας στάσης στην ευρύτερη περιοχή.

Related posts

Βολιβία: Εβρεξε λεφτά από τον ουρανό… αλλά δεν ήταν για καλό – Κα�

Chris

Μαρία Ηλιάκη: Η άβολη ερώτηση του Άγγελου Μπράτη στον «αέρα» και η δημ�

Chris

ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: «Οικογενειακή υπόθεση οι θέσεις στο δημόσιο για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας» –

Chris