Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν βρίσκονται κοντά σε θετική κατάληξη εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο CNBC, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει πολλές επιλογές στη σημερινή συγκυρία.
«Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε μια πολύ καλή συμφωνία. Δεν έχουν άλλη επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενά του Ορμούζ, μιας κρίσιμης θαλάσσιας διόδου για τη διεθνή αγορά ενέργειας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν επιθυμεί παράταση της εκεχειρίας, υπογραμμίζοντας πως το χρονικό περιθώριο για την επίτευξη συμφωνίας είναι περιορισμένο.
Την ίδια στιγμή, αποκάλυψε ότι οι αμερικανικές Αρχές προχώρησαν χθες στην κατάσχεση πλοίου, το οποίο –όπως είπε– μετέφερε φορτίο που χαρακτήρισε «όχι ιδιαίτερα ευχάριστο», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Ίσως ένα δώρο από την Κίνα – δεν ξέρω. Είμαι έκπληκτος. Νόμιζα ότι είχα μια συμφωνία με τον Πρόεδρο Σι», πρόσθεσε, αναφερόμενος εμμέσως στον Σι Τζινπίνγκ.
