magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

#TotalWhite: Τα πιο καλοκαιρινά σπίτια υιοθετούν το λευκό στη διακόσμησή τους

Οι παλιοί συνήθιζαν να λένε ότι το λευκό εκπέμπει μία αίσθηση κομψότητας και απλότητας. Όπως, λοιπόν, γίνεσαι ακαταμάχητη μέσα σε ένα λευκό σύνολο, έτσι και το σπίτι σου μεταμορφώνεται στον πιο καλοκαιρινό προορισμό μόνο με το λευκό.

Για να λέμε και μερικές αλήθειες, το λευκό ακόμη και το χειμώνα είναι πολύ in για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας ή του σαλονιού σου, απλά εκεί χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά υφάσματα, λίγο πιο cosy δηλαδή. Το λινό δίνει τη θέση του στα κουβερλί και οι αιώρες στα χνουδωτά χαλιά. Και το αντίστροφο φυσικά κάτι εποχές σαν την τωρινή!

Το πρώτο σου βήμα ξεκινάει με ένα φρεσκάρισμα. Τι εννοούμε; Αν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που έβαψες τους τοίχους του σπιτιού σου, ίσως θα ήταν καλό να αρπάξεις τα πινέλα. Ο καιρός είναι σύμμαχός σου και το Σαββατοκύριακο όλο μπροστά σου. Οι εντελώς άσπροι τοίχοι θα μεγαλώσουν τους χώρους του σπιτιού σου και θα τους φωτίσουν στο μέγιστο βαθμό.

Έπειτα, παίξε με διακοσμητικά αντικείμενα και υφάσματα. Ένα καλοκαιρινό κουβερλί σε λευκή απόχρωση θα ζεστάνει τις νύχτες σου, ενώ ένα λινό λιχτάρι για τον καναπέ θα δώσει μία εντελώς καλοκαιρινή άποψη στο σαλόνι. Βάζα, τασάκια και μικρά λευκά μπιμπελό είναι τα τρία αντικείμενα που πρέπει να κυκλοφορούν πάνω σε τραπεζάκια, βιβλιοθήκες και ράφια.

Το γυαλί είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα σε βοηθήσει να τονίσεις τη λευκότητα των χώρων. Για παράδειγμα, ένα διάφανο γυάλινο βάζο με λευκά τριαντάφυλλα ή μαργαρίτες μπορεί κοσμήσει το τραπεζάκι του σαλονιού σου, χωρίς να το φορτώσει. Ακόμη και στάχυα μπορείς να τοποθετήσεις μέσα στο διάφανο βάζο σου!

Και επειδή όταν λέμε τη λέξη καλοκαίρι, το μυαλό μας πάει κατευθείαν σε μπαλκόνια και κήπους (βραδιές με cocktails), μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις μία λευκή αιώρα ή μερικά πουφ στο ανάλογο σημείο. Θα είναι οι σύμμαχοί σου για τα πιο ξέγνοιαστα και ξεκούραστα βράδια αυτού του καλοκαιριού.

Τέλος, άφησε το το λευκό να χαρακτηρίζει και στην κουζίνα σου. Στρώσε το τραπέζι σε λευκούς χρωματισμούς και παίξε μόνο με χρωματιστές χαρτοπετσέτες. Το αποτέλεσμα πιστέψέ μας θα σε ενθουσιάσει.

Πηγή: queen.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Δείτε ΠΩΣ έμοιαζαν τα πιο Μεγαλοπρεπή Μνημεία όλων των Εποχών όταν Σχεδιάστηκαν. Ο Παρθενώνας προκαλεί ΔΕΟΣ!

News Room

Καθαρίστε και Φρεσκάρετε τις Αποχετεύσεις με Μαγειρική Σόδα

News Room M

9 Φυτά Εσωτερικού Χώρου για να Καθαρίσεις την Ατμόσφαιρα του Σπιτιού σου!

News Room M