magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Το The Hellenic Initiative γιόρτασε 10 χρόνια παρουσίας με το 6ο Venture Fair και μία μεγάλη δεξίωση στο Ζάππειο Μέγαρο

Το The Hellenic Initiative γιόρτασε 10 χρόνια παρουσίας με το 6ο Venture Fair και μία μεγάλη δεξίωση στο Ζάππειο Μέγαρο

Μεγάλος νικητής του Venture Fair αναδείχθηκε η Feel Therapeutics λαμβάνοντας χρηματικό έπαθλο ύψους 25.000 δολαρίων.

Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners
Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners

Μερικές από τις πολλά υποσχόμενες ελληνικές νεοφυείς εταιρείες παρουσίασαν τις προτάσεις τους σε επενδυτές από την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο στο The Hellenic Initiative’s (THI) Venture Fair, που αποτελεί το μοναδικό αμερικανικού τύπου ανάλογο event στην Ελλάδα και το οποίο πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία στις 11 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Στέφανος Χανδακάς, Ελίνα Σμπώκου, Σπύρος Καπράλος
Στέφανος Χανδακάς, Ελίνα Σμπώκου, Σπύρος Καπράλος

Στο πλαίσιο αυτού οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα panels. Ένα με θέμα τον ενεργειακό κλάδο με ομιλητές τους κ.κ Α. Πατέλη, Γ. Στάσση και Α. Λιβέρη και ένα με θέμα την επιχειρηματικότητα και την δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος με ομιλητές τους κ.κ Μ. Κορνάρο και Α. Φωτακίδη με την συμμετοχή των κ.κ Χατζηγεωργίου και Αλιβιζάτου από πλευράς Skroutz. 

Γιώργος Ντάβλας, Πρίγκιπας Παύλος, Πρίγκιπας Νικόλαος.
Γιώργος Ντάβλας, Πρίγκιπας Παύλος, Πρίγκιπας Νικόλαος.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Feel Therapeutics, η οποία και έλαβε το χρηματικό έπαθλο των 25.000 δολαρίων χορηγία του The Hellenic Initiative και της ΔΕΗ. Η εν λόγω startup αναπτύσσει ψηφιακά θεραπευτικά πρωτόκολλα για να φέρει αντικειμενικά δεδομένα και μετρήσεις στον τρόπο με τον οποίο διαγιγνώσκεται και διαχειρίζεται η Ψυχική Υγεία.

Μαίη Ζαννή, Ζέτα Μακρή, Ζωή Ράπτη, Αντιγόνη Κουβίδη.

Τα ψηφιακά προγράμματα ευεξίας όπως επίσης και τα θεραπευτικά τους προγράμματα για το στρες, την κατάθλιψη και το άγχος συνδυάζουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση, χρησιμοποιώντας μια ιδιόκτητη φορητή συσκευή που έχει την δυνατότητα για ανίχνευση συναισθημάτων και ψηφιακές παρεμβάσεις για την παροχή προληπτικών παρεμβάσεων και υποστήριξης ψυχικής υγείας σε επίπεδο 24/7.

Σάκης Τανιμανίδης, Μίλτος Καμπουρίδης.
Σάκης Τανιμανίδης, Μίλτος Καμπουρίδης.

Η εταιρεία υποστηρίζεται από κορυφαίους επενδυτές (όπως οι Felicis, Anthemis, SOSV) και συνεργάζεται ήδη με μεγάλες φαρμακευτικές και ασφαλιστικές εταιρείες και εργοδότες στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως οι υπόλοιπες νεοφυείς εταιρίες που διαγωνίστηκαν αντιπροσωπεύουν μερικές από τις πιο πολλά υποσχόμενες startup στην Ελλάδα και έχουν ως στόχο να «σηκώσουν» χρηματοδότηση 2-5 εκατ. ευρώ. Ο λόγος για τις Bespot, Bibecoffee, InAccel, Meazon, Moptil, Morphoses, Pobuca, Superbo και 100mentors.

Μεγάλος νικητής του Venture Fair αναδείχθηκε η Feel Therapeutics λαμβάνοντας χρηματικό έπαθλο ύψους 25.000 δολαρίων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το Τhe Hellenic Initiative παρέθεσε δεξίωση (cocktail reception) στο Ζάππειο Μέγαρο όπου το παρών έδωσαν φίλοι, συμμετέχοντες και υποστηρικτές της ευρύτερης «οικογένειας του ΤΗΙ», μέλη της ελληνικής Διασποράς από τις ΗΠΑ και απ’ όλο τον κόσμο, όπως επίσης και ανώτατα στελέχη των πιο σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων. 

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευγενία Μανωλίδου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του THI Andrew Liveris, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, George Stamas, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Νίκος Κουμέττης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Company και Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης με τον Andrew Liveris, THI Board Chairman.
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης με τον Andrew Liveris, THI Board Chairman.

Μεταξύ των VIPs που παρευρέθηκαν στην δεξίωση ήταν ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης, το πριγκιπικό ζεύγος Νικολάου και Τατιάνας, όπως και πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής, κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής της Ελλάδας. Οι προσκεκλημένοι είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν τους συμμετέχοντες στο Venture Fair 2022, καθώς και βραβευμένους παλαιότερων διοργανώσεων.   

Τατιάνα Μπλάτνικ, Πρίγκιπας Νικόλαος.
Τατιάνα Μπλάτνικ, Πρίγκιπας Νικόλαος.

Ο Andrew Liveris, THI Board Chairman και ο George Stamas, THI Board President δήλωσαν από κοινού: «Οι τελευταίες μέρες ήταν μια γιορτή του εκπληκτικού ταξιδιού του The Hellenic Initiative με τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του. Έχουμε αλλάξει τον τρόπο που βλέπει η Διασπορά την Ελλάδα. Έχουμε βοηθήσει Έλληνες που έχουν ανάγκη. Έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ευκαιρίες στην Ελλάδα. Είμαστε μέρος της αποκατάστασης της ελληνικής υπερηφάνειας και της θέσης της στη διεθνή κοινότητα. Έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε και να πετύχουμε, και αυτό που ζήσαμε όλοι αυτές τις αυτές τις ημέρες είναι το πόσο έτοιμοι είμαστε όλοι να πάμε αυτή την καταπληκτική συνεργασία, μεταξύ THI και Ελλάδας, στο επόμενο επίπεδο. Όλοι μαζί!» 

 

Ο Bill Clinton, πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος: «Από την περίοδο της γέννησης του – εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης – το The Hellenic Initiative έχει υπάρξει ένας σημαντικός συνεργάτης των Ελλήνων βοηθώντας στην ανάκαμψη, την δημιουργία ευημερίας και την αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων όπως οι ανάγκες της κοινωνικής πρόνοιας και της πανδημίας. Ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών των δράσεων όμως είναι η ενίσχυση των δεσμών της Διασποράς και της ελληνοαμερικανικής φιλίας. Σε μία περίοδο που οι άνθρωποι ανά τον κόσμο απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον, το The Hellenic Initiative προάγει την συνεργασία, την σύμπνοια και την ένωση των ανθρώπων για ένα καλύτερο κοινό μέλλον. Εργαζόμαστε μαζί για να χτίσουμε μαζί και όχι για να γκρεμίσουμε». 

 

Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», δήλωσε επίσης μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος: «Αυτό που κάνει την δουλειά του THI μοναδική είναι το γεγονός ότι κάθε μέλος του μοιράζονται το ίδιο όραμα. Το όραμα να δημιουργήσουν και να επενδύσουν για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερη τιμή, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του The Hellenic Initiative, και ευγνώμων για την υποστήριξη που έχει λάβει το «Όραμα Ελπίδας». 

 

Ο Νίκος Κουμέττης, Πρόεδρος Ευρώπης στην The Coca-Cola Company ανέφερε: «Το The Hellenic Initiative πίστεψε από την αρχή το στο όραμα του ReGeneration και μέχρι σήμερα στηρίζει έμπρακτα το πρόγραμμα, προσφέροντας ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους και τις νέες της Ελλάδας. Με την βοήθεια του THI, μέσω του ReGeneration, πάνω από 2,700 νέοι/ες έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 950 εταιρείες σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν προσφερθεί 700.000 ώρες εκπαίδευσης και έχουν δοθεί σχεδόν 20 εκατ. ευρώ σε μισθούς των νέων που έχουν προσληφθεί. Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που, ως μέλος του ΔΣ του ΤΗΙ, είμαι μέρος ενός οργανισμού που έχει πάθος και αγάπη για τη χώρα μας και το αποδεικνύει έμπρακτα!».

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως την επομένη, στις 12 Ιουλίου, το νέο πρόγραμμα «Plant a Tree» του ΤΗΙ διοργάνωσε μια πρωινή εθελοντική εκδήλωση στον Υμηττό για την φροντίδα περισσότερων από 2.200 δένδρων που φυτεύτηκαν από το ΤΗΙ τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας για αναδάσωση των περιοχών που επλήγησαν στις πυρκαγιές του 2021 και για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν φυτευθεί 4.200 υπό την αιγίδα του συγκεκριμένου προγράμματος του THI και αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα δενδροφύτευση το ερχόμενο φθινόπωρο. 

 

Σχετικά με το  he Hellenic Initiative  

Η αποστολή μας: Το The Hellenic Initiative είναι ένας παγκόσμιος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ενώνει τους Έλληνες της Διασποράς και τους Φιλέλληνες προκειμένου να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας, μέσω προγραμμάτων τα οποία εστιάζουν στην οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: thehellenicinitiative.org

Σχετικές αναρτήσεις

«Η Φωνή των Χρωμάτων»: Η νέα έκθεση ζωγραφικών έργων του σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκι στη Γκαλερί «Αμαλίας 36»

News Room A

Το Tribes of Europa είναι ότι πιο μετα-αποκαλυπτικό θα δεις αυτό το μήνα στο Netflix

News Room A

Alana Project στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

News Room A