magdasnews.gr
People & Politics

Το “ευχαριστώ” στα ελληνικά της Φον ντερ Λάιεν στον Μητσοτάκη και η ιστορική συνάντησή τους στην Αρχαία Αγορά (video)

Το "ευχαριστώ" στα ελληνικά της Φον ντερ Λάιεν στον Μητσοτάκη και η ιστορική συνάντησή τους στην Αρχαία Αγορά (video)

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μετά από πολλά εμπόδια, κατάφερε να βρεθεί στην Ελλάδα και στην Αρχαία Αγορά, όπου από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξήγησαν την σημαντικότητα του Ταμείου Ανάκαμψης στην οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Από την Αρχαία Αγορά, Μητσοτάκης και φον ντερ Λάιεν έκαναν δηλώσεις και αυτό που ξεχώρισε ήταν το “ευχαριστώ” της Προέδρου της Κομισιόν στον Έλληνα Πρωθυπουργό στα ελληνικά.

“Υποδεχόμαστε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Είναι πιστεύω η τελευταία πράξη της αναταραχής από την πανδημία και η πρώτη μιας νέας εποχής”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Το Εθνικό μας σχέδιο συνάντησε κολακευτικά σχόλια στις Βρυξέλλες” συνέχισε στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός. “Στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία κατευθύνονται οι περισσότεροι πόροι. Το δηλώνουν τα σχεδόν 8 δισ. που θα εκταμιευτούν το 2021. Προτάσσεται ένα σχέδιο το οποίο συμπεριλαμβάνει έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα”.

“Ευχαριστώ για την πρόσκληση στο λίκνο της Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας. Πρόκειται για κρίσιμους καιρούς, μετά από τη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Έχουμε θετικά σημεία, όπως ο εμβολιασμός, η ανάκαμψη και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία”, είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” στην Αρχαία Αγορά. “Θέλω να σε ευχαριστήσω Κυριάκο για τη συμβολή σου στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού”, τόνισε.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση από την Αρχαία Αγορά:

Σχετικές αναρτήσεις

Ποια είναι η Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου που “πάγωσε” με την αποκάλυψη για τον βιασμό από τον πατέρα της

News Room A

Με τον Ελληνισμό της Ομογένειας στην Αμερική ο Γιάννης Κωνσταντάτος

Newsroom

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της Σεμίνας Διγενή για τον Πέτρο Φιλιππίδη: “Ηθοποιός πήγε στο νοσοκομείο από τα χαστούκια”

News Room A