magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Το περιζήτητο βιβλίο του Νίκου Γονίδη «Δώδεκα χτύποι» που σίγουρα θέλετε να διαβάσετε

Το περιζήτητο βιβλίο του Νίκου Γονίδη «Δώδεκα χτύποι» που σίγουρα θέλετε να διαβάσετε

Κατά την διάρκεια της καραντίνας, εκατομμύρια άνθρωποι επιλέγουν να περνούν τον χρόνο τους στο σπίτι  διαβάζοντας βιβλία κάθε λογής. Στην Ελλάδα, οι λάτρεις του βιβλίου έγραψαν τις καλύτερες κριτικές για το αστυνομικό μυθιστόρημα του Νίκου Γονίδη «Δώδεκα χτύποι».

Πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση ενός νέου συγγραφέα ο οποίος έχει σπουδάσει Στατιστική και Ασφαλιστική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και είναι απόφοιτος της Σχολής Προπονητών Σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.  Και μπορεί να κατάγεται από την Κύθνο, όμως μεγάλωσε στις λαϊκές γειτονιές του Αιγάλεω, στα στενά του οποίου νοσταλγεί τα παιδικά του χρόνια σε κάθε ευκαιρία. Η αγάπη του για το σκάκι τού έχει δώσει τη χαρά να απασχολείται επαγγελματικά ως προπονητής, διδάσκοντας σε σχολεία.  Η μεγάλη του αγάπη όμως, είναι η οικογένειά του, καθώς τα δύο του παιδιά και η σύζυγός του, ολοκλήρωσαν την ζωή του και την γέμισαν χαρά και ευτυχία.

Οι «Δώδεκα Χτύποι», είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και όπως δήλωσε και ο ίδιος σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο  Λεωνίδα Καλούση, «Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα με κινηματογραφικές σκηνές, ευχάριστη ροή, χιούμορ, μυστήριο, καθηλωτική πλοκή και ανατροπές». Και συνέχισε λέγοντας: «Προσπάθησα να παραδώσω στο αναγνωστικό κοινό ένα βιβλίο γεμάτο από παραστατικές και γλαφυρές σκηνές, απαλλαγμένο από πλαίσια και μοτίβα γραψίματος, πλούσιο σε φαντασία και με μια αξιοσημείωτη φυσική ροή που μαγνητίζει τον αναγνώστη.

Δεν ακολουθήθηκε κάποια μέθοδος, το βιβλίο στηρίχθηκε στη φαντασία και την παραγωγή εικόνων, που κρατούν σε εγρήγορση τα εγκεφαλικά αντανακλαστικά του αναγνώστη και διατηρούν το ενδιαφέρον του από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη. Με επηρέασαν τα κόμικς, όπως φαίνεται και από το εξώφυλλο, αλλά και ο κινηματογράφος διότι προσπάθησα να δημιουργήσω εικόνες και σκηνές κινηματογραφικού τύπου, έτσι θεωρώ ότι ο αναγνώστης νιώθει σχεδόν σαν να βλέπει ταινία.

Ο δρόμος προς την έκδοση δεν ήταν σπαρμένος με ροδοπέταλα , αλλά είχα την τύχη το βιβλίο να επιλεγεί μεταξύ σημαντικών εκδοτικών οίκων. Η τελική επιλογή του Βακχικόν αιτιολογείται με τη ζεστασιά με την οποία με προσέγγισαν οι εκδότες, καθώς και την ταύτιση όσον αναφορά το τρόπο σκέψης τους περί του βιβλίου και της γενικότερης φιλοσοφίας τους σαν εκδοτικός οίκος». Όσοι το έχουν διαβάσει, μιλούν για ένα αριστοτεχνικά φιλόδοξο και επίκαιρα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημά, με δύναμη γραφής που κρατάει τον ρυθμό και το ενδιαφέρον του αναγνώστη από τις πρώτες κιόλας σελίδες. 

Το περιζήτητο βιβλίο του Νίκου Γονίδη «Δώδεκα χτύποι» που σίγουρα θέλετε να διαβάσετε

Σύνοψη του βιβλίου “Δώδεκα χτύποι”:

“Την τελευταία μέρα του χρόνου, όταν το ρολόι δείξει δώδεκα, ο χρόνος σταματά”.

Ένας μυστηριώδης ξένος μπαίνει στο γραφείο του άσημου ντετέκτιβ Μάνου Παυλίδη, η ήσυχη και ασφαλής ζωή του διαταράσσεται από την περίεργη προσφορά που δέχεται: θα λάβει 40 χιλιάδες ευρώ ως προκαταβολή με μοναδικό όρο, για την εξόφληση, να διαλευκάνει την υπόθεση το αργότερο μέχρι το τελευταίο λεπτό της τελευταίας μέρας του χρόνου.

Καθώς το κουβάρι των αποκαλύψεων ξετυλίγεται, η ζωή του θα αλλάξει για πάντα με τρόπο που δεν είχε ποτέ φανταστεί, καθώς θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με σκοτεινές δυνάμεις όπως ο Άρχοντας, το Φάντασμα και η Αράχνη, που δεν θα διστάσουν να τα βάλουν με οποιονδήποτε αποφασίσει να ανακατευτεί στην υπόθεση αυτή.

Το αστυνομικό μυθιστόρημα “Δώδεκα χτύποι” είναι μια συναρπαστική ιστορία που μας ταξιδεύει από το παρελθόν -το ματωμένο Λονδίνο του 19ου αιώνα και τη γερμανική κατοχή στη χώρα μας- έως το παρόν και τα διάφορα ιστορικά μέρη της Ελλάδας.

Κριτικές από αναγνώστες :

 «Εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Σε κρατάει σε αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος. Όσο πιο πολλές σελίδες διαβάζεις, τόσο περισσότερο σου κεντρίζει το ενδιαφέρον για τη συνέχεια…αναμένουμε σύντομα και το επόμενο από τον συγγραφέα Νίκο Γονίδη!»

 «Ευχάριστο και ευκολοδιαβαστο βιβλίο, που σε οδηγεί σιγά σιγά στην αναμονη και στην αγωνία χωρίς να θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.»

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα που σε κρατά σε αγωνία έως την τελευταία στιγμή. Το δυνατό του σημείο είναι οι ζωντανές εικόνες και η γρήγορη πλοκή. Μεγάλη έκπληξη από έναν πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.»

«Καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα. Απλή, ωραία κατανοητή γραφή. Πολλές ανατροπές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη!! Πολύ καλή επιλογή!!!!»

«Κλασσικό αστυνομικό μυθιστόρημα γραμμένο με γλαφυρο τρόπο, πολύ σασπένς και ανατροπές που κρατάει το ενδιαφέρον στον αναγνώστη μέχρι τη τελευταία σελίδα του.Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε.»

Σχετικές αναρτήσεις

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Κέρινο ομοίωμα απο τον Θεόδωρο Κοκκινίδη

Newsroom E

Nικολέτα Κωνσταντινίδου: Η γοητευτική τραγουδίστρια σε ένα νέο music cover (video)

News Room M

Η Λίνα Ροδοπούλου στο Concerto Café Artistic το Σάββατο 14 Μαΐου – Μαζί της ο Στέφανος Κοζάνης

News Room A