magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Τιμητική Βράβευση του Ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη από το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF

Τιμητική Βράβευση του Ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη από το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF, συμπεριλαμβάνει σταθερά στο πρόγραμμα του θεματικά αλλά και ανθρωποκεντρικά αφιερώματα.

Έχοντας καθιερωθεί ως πολιτιστική κίνηση προωθεί και αναδεικνύει ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών με ιδιαίτερη προσφορά στην ελληνική και διεθνή πραγματικότητα. Φέτος τιμά και βραβεύει τον ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη. 

Ένα video art φτιαγμένο ειδικά για τον καλλιτέχνη έχει δημιουργήσει ο Video Artist και συγγραφέας Θανάσης Πάνου , το οποίο θα προβάλλεται στις μέρες του φεστιβάλ και στην τελετή λήξης.


Ο Ηλίας Λογοθέτης  γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του 1939 στη Λευκάδα και πέρασε εκεί τα παιδικά του χρόνια. Αρχικά το θεατρο και η υποκριτική δεν ήταν κάτι που τον ενδιέφερε. Εκείνο που φαινόταν να τον έλκει περισσότερο ήταν η όπερα.

Παρόλα αυτά έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Πάντειο, στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών απ’ όπου και πήρε το πτυχίο του. Επειδή όμως υπήρχε μέσα του το καλλιτεχνικό ζιζάνιο αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στο θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Από εκεί αποφοίτησε το 1967 και ξεκίνησε την καριέρα του στο σανίδι.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραστάσεις, σε κινηματογραφικές ταινίες, σε τηλεοπτικές σειρές και στο γνωστό “Θέατρο της Δευτέρας” που προβαλλόταν στην ΕΡΤ1.

Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη». Ο Ηλίας Λογοθέτης είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Ζαχαρή και έχουν ένα γιο, τον Αλέξανδρο Λογοθέτη που είναι κι αυτός ηθοποιός.

Σχετικές αναρτήσεις

Κάθε Πέμπτη ο Αλέξανδρος Τσουβέλας θα έχει… Παρενέργειες!

News Room A

Meloduo: Αστροθάλασσα. Νέα κυκλοφορία!

Newsroom E

Chandon Garden Spritz: Η Moët Hennessy παρουσιάζει το απόλυτο Aperitif!

News Room M