15.2 C
Athens
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τι λέει ο δικηγόρος του κέντρου που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης για το λουκέτο

  Λουκέτο μιας εβδομάδας και πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «ΥΤΟΝ», που εμφανίζεται ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, στο πλαίσιο ελέγχου για τα μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις τόσο ως προς τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσο ως και προς τον αριθμό των ατόμων.

  Ο καλλιτέχνης τηρεί σιγή ιχθύος, η επιχείρηση αφήνει αιχμές για τα όσα έγιναν μετά την έφοδο των ελεγκτών, με τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας και της ασφάλειας Αττικής να παραπέμπουν στις διαπιστώσεις τους.

  «Διατρανώνουμε την αγανάκτηση μας για τις υπέρμετρες και πέραν των δυνάμεων και της δικαιοδοσίας μας υποχρεώσεις που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία για τη λειτουργία μας.», ανέφερε ο Γιώργος Κλεφτοδήμος, Δικηγόρος του Κέντρου Διασκέδασης.

  Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη σήμανση για το πόσοι πελάτες επιτρέπονται, με ορισμένους να εντοπίζονται όρθιοι, παρά την απαγόρευση ή να μην έχουν πάνω τους, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

  Από την πλευρά του το νυχτερινό κέντρο υποστηρίζει πως δεν υπήρχαν όρθιοι πελάτες και πως ο έλεγχος στις εισόδους ήταν ο ενδεδειγμένος.

  «Όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες μας παρέμεναν καθήμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Αδυνατούμε να εξηγήσουμε την ανεύρεση υπό των Αστυνομικών οργάνων πέντε μόλις πελατών επί συνόλου χιλίων που ήταν δήθεν μη εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες.»

  Στα πλάνα της επίμαχης νύχτας, βλέπουμε τον κόσμο να ξεφαντώνει σε ένα κέντρο γεμάτο ασφυκτικά. Ορισμένοι διακρίνονται όρθιοι στα πρώτα τραπέζια, λίγα μέτρα από το δημοφιλή τραγουδιστή, με λουλούδια στα πόδια του, να παίρνουν ύψος με το πέρασμα της ώρας και τα φωτορυθμικά να δίνουν τον τόνο.

  Σύμφωνα με το MEGA, η επιχείρηση αφήνει αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι από τους πελάτες, να βρήκαν τρόπο να αποφύγουν τον αυστηρό έλεγχο

  «Πιθανή η εκ μέρους αυτών «παράκαμψη» της ανωτέρω αυστηρής διαδικασίας ελέγχου στην είσοδο μας, πιθανή ακόμα και η ερευνητική αστοχία. Αυτά θα αξιολογηθούν αρμοδίως»

  Το νυχτερινό κέντρο είχε ανοίξει στις 2 Ιουλίου και μετά από μόλις 3 εμφανίσεις του Νίκου Βέρτη, κατέβασε ρολά λόγω των μέτρων της κυβέρνησης. Τότε ο καλλιτέχνης είχε εκφράσει την πικρία του.

  «Μας θλίβει πολύ το γεγονός ότι η ζήτηση στα τηλεφωνικά μας κέντρα μετρά χιλιάδες κρατήσεις κι εμείς αναγκαζόμαστε κατά κάποιον τρόπο να κλείσουμε την επιχείρηση μας που απασχολεί προσωπικό άνω των 200 ατόμων».

  - Advertisement -

  Τότε τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση του κέντρου, έστελναν μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού.

  «Ναι εμείς εμβολιαζόμαστε διότι θέλουμε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα και σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε».

  Πλέον το νυχτερινό κέντρο παραμένει κλειστό, με την εξέλιξη να αποτελεί για πολλούς προάγγελο των νέων κυβερνητικών μέτρων, κυρίως για τους ανεμβολίαστους σε μια νέα προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο του κορωνοϊού μέσα στο Φθινόπωρο…

  Ο δικηγόρος του κέντρου διασκέδασης μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τα μέτρα προστασίας στα νυχτερινά κέντρα και πόσο αυτά είναι υλοποιήσιμα.

  «Είναι Ηράκλειος Άθλος μια ιδιωτική επιχείρηση να τηρήσει απαρέγκλιτα την διαδικασία εισόδου των πελατών στα καταστήματα. Ειδικά ένα μεγάλο κέντρο διασκέδασης. Υπάρχει μια αθρώα προσέλευση, είναι πολύ δύσκολο οι υπεύθυνοι του κέντρου να τηρήσει τα μέτρα που ο νομοθέτης έχει θέσει ως μέτρα», υπογράμμισε.

  «Είναι απεχθέστατο χρέος να προβαίνουν εργαζόμενοι σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας ή αξιοπιστίας πιστοποιητικών. Δεν θα μπω στη διαδικασία να μας θέσει αστυνομικά όργανα για τους ελέγχους. Είναι όμως αντιληπτό ότι ένα τέτοιο βάρος δεν γίνεται να μεταφέρεται στις πλάτες εργαζομένων», πρόσθεσε.

  «Η επιχείρηση διατηρεί σοβαρές αντιρρήσεις για τις διαπιστώσεις που έχουν περιληφθεί στην οικία πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛΑΣ επί των οποίων έχει κάνει προσφυγή», τόνισε κλείνοντας.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ