Την τελική απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων θα πάρει η κυβέρνηση, ενώ οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις 18:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά.
Όπως είναι φυσικό, θα υπάρχουν περιορισμοί στο όριο ατόμων ανά κατάστημα, θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας αλλά και η αποστολή του SMS 2 στο 13033 για τη μετακίνηση από και προς τα καταστήματα.
Όλα τα καταστήματα σύμφωνα με το ένα σενάριο θα λειτουργούν ελεύθερα και χωρίς ραντεβού. Μόνη εξαίρεση οι περιοχές που είναι “κόκκινες” όπου η αγορά θα λειτουργεί με click away. Το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι τα καταστήματα θα λειτουργούν με click in shop. Δηλαδή θα κλείνουμε ραντεβού.
Τα καταστήματα ανάμεσα στα οποία και κομμωτήρια αλλά και κέντρα μανικούρ – πεντικούρ και κέντρα αισθητικής θα ανοίγουν με το εξής τρόπο:
- Θα πηγαίνουμε με sms (2 στο 13033)
- Θα υπάρχει χρονικός περιορισμός (2 ώρες)
- Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.