Στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Καλαμαριάς επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ σε 34χρονο άνδρα που κατηγορείται για κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς. Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται να κλωτσάει ένα γατάκι και στη συνέχεια να το πατά με το αυτοκίνητό του.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Ιουνίου και προκάλεσε έντονη κατακραυγή. Μετά από καταγγελία του δήμου και αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σύμφωνα με τη νομοθεσία για την κακοποίηση ζώων.
Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμαριάς προχώρησε άμεσα στη βεβαίωση και επιβολή του μέγιστου διοικητικού προστίμου, στέλνοντας μήνυμα μηδενικής ανοχής σε τέτοιες πράξεις.
