magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Θεραπείες ομορφιάς για να είστε λαμπερές στις γιορτές!

Θεραπείες ομορφιάς για να είστε λαμπερές στις γιορτές!

Η πιο όμορφη και λαμπερή περίοδος του χρόνου έφτασε και εμείς μετράμε αντίστροφα σε μια ατμόσφαιρα με τα λαμπιόνια να στολίζουν τις βιτρίνες των καταστημάτων, τους χώρους εστίασης, αλλά και τους δρόμους της πόλης. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν την τιμητική τους και η διάθεση σταδιακά ανεβαίνει…. Και δεν είναι μόνο τα Χριστούγεννα ακολουθούν και άλλες γιορτές μέχρι το Πάσχα! Γυναίκες εργαζόμενες, σύζυγοι, σύντροφοι, η κάθε μια ξεχωριστά αναζητά τη μοναδικότητα της και η επιθυμία να δείχνει λαμπερή και ανανεωμένη αυτή την περίοδο είναι περισσότερο επιτακτική!..

Όπως επισημαίνει ο Δρ Ιωάννης Λύρας, διευθυντής πλαστικός χειρουργός, επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας (www.ioannislyras.com), «η μετάβαση από το καλοκαίρι στο χειμώνα σίγουρα έχει επιφέρει θαμπάδα, αφυδάτωση και ταλαιπωρία στο δέρμα από την έντονη ηλιοφάνεια και δραστηριότητα. Σε αυτήν τη διαδικασία η πλαστική χειρουργική αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, μια και με τις νέες μη επεμβατικές μεθόδους της, δίνει σε όλες τις ενδιαφερόμενες την ευκαιρία να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Ο χρόνος όχι μόνο δεν είναι εχθρός, αλλά μπορεί να γίνει σύμμαχος, ακολουθώντας μερικές απλές θεραπείες ανανέωσης».

Υαλουρονικό οξύ, ένα μικρό θαύμα

Σύμφωνα με τον κ. Λύρα, το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται στην επιδερμίδα και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενυδάτωση και τη καλή ποιότητα δέρματος. Όμως, ως δομικό συστατικό της όταν μειώνεται οδηγεί στη δημιουργία ρυτίδων.
Σημειώνεται, ότι το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικός πολυσακχαρίτης που στην κατάλληλη μορφή προσφέρεται σαν ένα εξαιρετικής ποιότητας, εύπλαστο προσθετικό υλικό μαλακών μορίων. Στην πλαστική χειρουργική χρησιμοποιείται ευρύτατα για την αντιμετώπιση ρυτίδων και πτυχώσεων. Όπως, για την αντιμετώπιση των τραυματικών ουλών, σχηματικών ατελειών του προσώπου. Αποτελεί μια ενέσιμη θεραπεία που πραγματοποιείται εύκολα και επαναλαμβάνεται, εάν αυτό χρειαστεί. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Το υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικό για ρινοπαρειακές αύλακες -οι γνωστές ρυτίδες του χαμόγελου- χείλη και άλλες περιοχές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές θεραπείες. Με ένα καλό σχεδιασμό αντιμετωπίζει με επιτυχία, τρισδιάστατα πρώιμες μορφές χαλάρωσης στο πρόσωπο και ονομάζεται «υγρό lift» (liquid lift).
Είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό και εξαιρετικά δημοφιλές. Οι θεραπείες πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία, με ασφάλεια, ανώδυνα και με φυσικά αποτελέσματα.

Μεσοθεραπεία

Με την ενέσιμη μεσοθεραπεία -αναφέρει ο κ. Λύρας- εμπλουτίζεται το χόριο με βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ένζυμα τα οποία παρέχουν τροφή στο δέρμα. Ταυτόχρονα, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Είναι μια θεραπεία γρήγορη σε ανταπόκριση με σταθερά αποτελέσματα και διάρκεια! Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο, μάτια, μπούστο, λαιμό, σώμα, για ανανέωση, ενυδάτωση, σύσφιξη, λείανση ρυτίδων και λεπτών γραμμώσεων. Βελτιώνει θεαματικά την υφή και την όψη του δέρματος του προσώπου και του σώματος, αφού συμβάλλει και στο τοπικό αδυνάτισμα μια και περιορίζει το συσσωρευμένο λίπος.
Η εφαρμογή είναι απλή, η έγχυση του υλικού γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες, σε πολύ μικρές ποσότητες και οι νυγμοί πραγματοποιούνται σε κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις, τοποθετώντας πριν από κάθε εφαρμογή αναισθητική κρέμα. Έτσι η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητες της.

Βιταμίνες

Για να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και λαμπερό θα πρέπει να το ενισχύουμε με βιταμίνες που είναι τόσο πολύτιμες για την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και τον οργανισμό μας. Τα νέα συμπλέγματα ενισχυμένων ενέσιμων βιταμινών προσφέρουν μια συνολική φροντίδα του δέρματος του προσώπου με άριστα αποτελέσματα. Το δέρμα δείχνει πιο λαμπερό, υγιές, λείο και ξεκούραστο. Η εξειδικευμένη ενέσιμη θεραπεία με βιταμίνες είναι πραγματικά μια εξαιρετική πρόταση αναζωογόνησης και βαθιάς ενυδάτωσης.

«Η θεραπεία εφαρμόζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο πρόσωπο ή στο σώμα. Ενδείκνυται για όλες τις γυναίκες σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται. Οι νεότερες θα κάνουν ένα πρώτο βήμα προς την αντιγήρανση, ενώ οι μεγαλύτερες μπορούν να την εφαρμόσουν συνδυαστικά για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα», τονίζει ο κ. Λύρας.

Α-αλλαντοτοξίνη

Πρόκειται για τη πιο διαδεδομένη θεραπεία για τη μείωση των ρυτίδων έκφρασης, στο μέτωπο και το «πόδι της χήνας». Συνδυάζει ελάχιστο χρόνο εφαρμογής με θεαματικά αποτελέσματα, καθώς σβήνει τις ρυτίδες και την βεβαρημένη όψη της υπερεκφραστικότητας, χωρίς να παγώνει την έκφραση.
Εφαρμόζεται κάθε 1–1,5 έτος με σωστή δοσολογία και λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα του δέρματος και τη διάπλαση των μυών. Η α-αλλαντοτοξίνη απορροφάται από τον οργανισμό μετά από ένα έτος από τη χρήση της, διάστημα κατά το οποίο δεν παρατηρούνται πλέον ίχνη της. Γελάστε άφοβα, λοιπόν, μια και οι ρυτίδες ανήκουν στο παρελθόν.

Laser

Fractional: Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οδηγώντας σε ριζική ανάπλαση του δέρματος. Δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και ξυπνά τους ινοβλάστες, τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, κάνοντας το δέρμα μας πιο λαμπερό και σφριγηλό. Μπορεί να συνδυαστεί άριστα και με ενέσιμη μεσοθεραπεία με εξαιρετικό συνολικό αποτέλεσμα! Οι περιοχές που εφαρμόζεται κυρίως είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια. Επιτυγχάνει σύσφιξη προσώπου, βοηθά το θαμπό δέρμα, ενυδατώνει και είναι κατάλληλο για κηλίδες και πανάδες.
Pico: Το καινοτόμο αυτό laser λειτουργεί μέσω του «φωτοακουστικού φαινομένου», διασπώντας τις χρωστικές (μελανίνη δέρματος & το μελάνι των τατουάζ) σε μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία στην συνέχεια απομακρύνονται μέσω φυσικών διεργασιών από τον οργανισμό, αφήνοντας τον παρακείμενο υγιή ιστό ανέπαφο. Είναι, έτσι, αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση μελαγχρωματικών βλαβών (πανάδων, κηλίδων) καθώς και στον αποχρωματισμό τατουάζ. Είναι όμως ότι πιο καινούργιο υπάρχει και στην αποτρίχωση και στην αναγέννηση.

«Επιλέγοντας τη θεραπεία που σας ταιριάζει, αυτά τα Χριστούγεννα νιώστε πιο λαμπερή, πιο ανανεωμένη και να υποδεχτείτε το νέο έτος με αισιοδοξία και χαρά», καταλήγει ο Δρ Ιωάννης Λύρας.

Ο Δρ Ιωάννης Λύρας είναι πλαστικός χειρουργός, διευθυντής του Β’ Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας. Επίσης είναι μέλος των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής ΕΕΠΕΑΧ, καθώς και εκλέκτωρ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σχετικές αναρτήσεις

Η άλλη πλευρά της μητρότητας: Το γράμμα μίας μαμάς που θα σας συγκινήσει

News Room

Tα ψέματα στις σχέσεις: Πότε τα λέμε και τι σημαίνουν;

News Room

Τι λέει για τον χαρακτήρα σου η δουλειά που μισείς να κάνεις στο σπίτι;

News Room