21.8 C
Αθήνα
Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2026
Magda's News
News

Τεσσάρα τίτλου! Ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Κηφισιά και έβαλε φωτιά στη Super League &

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να… ιδρώσει στη Νεάπολη, όμως στο τέλος έφυγε με ένα εμφατικό 1-4 απέναντι στην Κηφισιά, σε ένα παιχνίδι που είχε περισσότερη ένταση και διακοπές παρά καθαρό ποδόσφαιρο. Ο Γερεμέγεφ άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 60’, αλλά ο Σουηδός φορ με δεύτερο πέναλτι, ο Μπάμπα λίγο πριν το φινάλε και ο Κωνσταντέλιας στις καθυστερήσεις «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος ανέβηκε στους 53 βαθμούς και βρέθηκε στην κορυφή μαζί με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, βάζοντας ακόμη μεγαλύτερη φωτιά στη μάχη του τίτλου.

Οι επιλογές των δύο προπονητών

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές στη μεσαία γραμμή και την άμυνα, διατηρώντας το 4-2-3-1. Τσιφτσής στο τέρμα, τετράδα άμυνας οι Σάντσες–Κεντζιόρα–Μιχαηλίδης–Μπάμπα, δίδυμο χαφ οι Οζντόεφ και Ζαφείρης, με τον Μπιάνκο σε ελεύθερο ρόλο, Χατσίδη και Ζίβκοβιτς στα άκρα και τον Γιακουμάκη στην κορυφή.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο παρέταξε επίσης 4-2-3-1, με Ρουκουνάκη–Έμπο στον άξονα, Μπένι ως οργανωτή, Ζέρσον Σόουζα και Αμανί στα φτερά και τον Θεοδωρίδη στην επίθεση.

Πρώτο ημίχρονο: Πέναλτι, τραυματισμός και λίγες φάσεις

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, αλλά η Κηφισιά έκλεινε σωστά τους χώρους, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κυλάει χωρίς μεγάλες στιγμές. Στο 20’ ο Γιακουμάκης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Γερεμέγεφ, ο οποίος στο 32’ άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι, μετά το χέρι του Θεοδωρίδη σε εκτέλεση φάουλ του Ζαφείρη.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν βρήκαν τρόπο να απειλήσουν ουσιαστικά και το 0-1 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Δεύτερο ημίχρονο: Η ισοφάριση και η απάντηση του ΠΑΟΚ

Το ματς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με λίγες οργανωμένες επιθέσεις και πολλά λάθη. Ο Κεντζιόρα άγγιξε το 0-2 στο 47’, όμως ο Κονατέ έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Η Κηφισιά ανέβασε στροφές και στο 60’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, όταν η εκτέλεση φάουλ του Ρουκουνάκη πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Λουτσέσκου απάντησε άμεσα με Κωνσταντέλια και Ιβάνουσετς, και στο 72’ ο Γερεμέγεφ εκτέλεσε ξανά εύστοχα πέναλτι για το 1-2, μετά την αγκωνιά του Πέτκοφ στον Σάντσες.

Το φινάλε που «κλείδωσε» το τρίποντο

Η Κηφισιά έπαιξε πιο επιθετικά, άλλαξε σε 4-4-2 και πίεσε για την ισοφάριση, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βρήκε τα γκολ.

Στο 88’ ο Μπάμπα σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-3.

Στις καθυστερήσεις, ο Κωνσταντέλιας αξιοποίησε την κάθετη του Ζίβκοβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Η βαθμολογία… τριπλή φωτιά

Με τη νίκη αυτή, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 53 βαθμούς και ισοβαθμεί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Στα μεταξύ τους παιχνίδια, που αποτελούν το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας:
– Ο ΠΑΟΚ έχει 7 βαθμούς (2 νίκες, 1 ισοπαλία).
– Ο Ολυμπιακός έχει 4.
– Η ΑΕΚ μόλις 2.

Η κορυφή της Stoiximan Super League έχει γίνει… τριπλή παγίδα, με τα playoffs να προμηνύονται εκρηκτικά.

 

Source link

Related posts

Σωτήρης Καλυβάτσης για Υρώ Λούπη: «Έτσι ήρθαμε πιο κοντά

ChrisTsiora

Τραγωδία στη Βάρη: Δύο εργάτες νεκροί από ηλεκτροπληξία

ChrisTsiora

Αποκλειστικό: Η Μαρία Δεληθανάση στο TLIFE μετά την αναβολή της δίκης με τον Κώστα Δόξα – «Εκείνος εκθέτει το παιδί του»

ChrisTsiora