29.9 C
Athens
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τέλος η Εισφορά Αλληλεγγύης από 1η Ιανουαρίου 2023 – “Ξεπαγώνουν” και οι συντάξεις: Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή (video)

  Καταργείται η Εισφορά Αλληλεγγύης από 1η Ιανουαρίου 2023, ενώ παράλληλα “ξεπαγώνουν” και οι συντάξεις. Αυτά ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. 

  Ο Πρωθυπουργός, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το magdasnews.gr, έκανε τον δικό του Κυβερνητικό Απολογισμό από το βήμα της Βουλής, κάτι που έφερε “άρωμα εκλογών” στην πολιτική πραγματικότητα.

  Όσα είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

  «Κοινωνική πολιτική σημαίνει και πολιτική της καθημερινότητας με απλές και καθοριστικές παρεμβάσεις όπως το 1555 τον αριθμό του ΕΦΚΑ που λύνει προβλήματα και απαντώνται με ακρίβεια τα προβλήματα των ενδιαφερόμενων. Οκτώ στους δέκα δήλωσαν ικανοποιημένοι. Έχουμε ένα εργαλείο που μπορεί να δίνει γρήγορες απαντήσεις στους πολίτες.

  Τις επόμενες εβδομάδες όσοι χρωστούν στον ΕΦΚΑ θα μπουν σε ευνοϊκότερο καθεστώς δόσεων αλλά θα ισχύσει και η παραγραφή μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές και αυτές τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Αυτή η κυβέρνηση την 1/1/2023 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους. Και την ίδια μέρα θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια».

  Για τον ατομικό βοηθό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι 2.000 δικαιούχοι θα μπορούν να βγουν από το σπίτι και πρόσθεσε ότι «αυτή η κυβέρνηση αυστηροποίησε τις ποινές για τον βιασμό, την κακοποίηση και την παρενόχληση. Αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί 43 κέντρα και 19 ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες. Αυτή η κυβέρνηση εγκαινιάζει το panic button. Αυτή η κυβέρνηση κατάργησε την ρατσιστική απαγόρευση της αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους. Η κυβέρνηση έδωσε πρόσβαση στους διεμφυλικούς στα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ».

  «Όλα έχουν κοινωνικό πρόσημο», είπε και αναφέρθηκε στις Νταντάδες της Γειτονιάς, τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για γυναίκες άνω των 50 για να κάνουν μαστογραφία και «πολλές από αυτές θα βρεθούν σε ιδιωτική δομή που μπορεί να μην είχαν επισκεφθεί ούτε μια φορά».

  Λυπάμαι, είπε, «γιατί πολλές από αυτές τις αλλαγές τις θεωρώ αυτονόητες. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε και να έχουν διακομματική στήριξη αλλά αναρωτιέμαι γιατί καμία δεν ψηφίσατε κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκρίσεις ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα είναι συντριπτικές σε κάθε επίπεδο».

  «Παραδώσατε την ανεργία στο 17,2% και την ρίξαμε στο 12,5%. Παραδώσατε κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και σήμερα είναι 713 ευρώ. Ο ΟΑΕΔ άνοιγε επί ΣΥΡΙΖΑ 10.000 με τη βία και τώρα πάνω από 30.000. Μειώσαμε πάνω από 30 φόρους και έως το τέλος του 2019 είχαμε 17 περικοπές συντάξεων μετά το καλοκαίρι του 2019 είχαμε μόνο αυξήσεις».

  «Και ποιος νομοθέτησε τις επιπλέον γονικές άδειες και τα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, την ψηφιακή κάρτα εργασίας; Ποιος επενδύσει σε προγράμματα κατάρτισης;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός. «Όλα αυτά τα έχετε ονομάσει κοινωνικό οδοστρωτήρα και επικαλείστε συνεχώς τους εργαζόμενους αλλά δεν σας ενδιέφεραν ποτέ πραγματικά ούτε και οι απόμαχοι της δουλειάς αφού ζείτε στον αστερισμό του νόμου Κατρούγκαλου.

  - Advertisement -

  Όλα όσα περιέγραψα δίνουν ανάγλυφη εικόνα της δουλειάς για την εργασία, την ανάπτυξη την απασχόληση και αυτή η αντίληψη θα μεταφράζεται με καθημερινά μέτρα με επίκεντρο τον πολίτη. Αυτά δείχνουν ποιος είναι πραγματικά προοδευτικός και ποιος είναι στα λόγια κοινωνικά ευαίσθητος. Προϋπόθεση για την κοινωνική ευημερία είναι η οικονομική ανάπτυξη».

  Δείτε την ομιλία του Πρωθυπουργού:

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ