magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Τεχνολογία: Επιχορηγήσεις στον τομέα της υγείας

Το SIGHT είναι ένα έργο που διευθύνεται από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ σε συνδυασμό με το Wessex CRN και το Portsmouth Hospitals University NHS Trust και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στον τομέα της υγείας, ειδικότερα στον τομέα της τεχνολογίας.

Χρηματοδότηση στον τομέα της τεχνολογίας

Το έργο υποστήριξης θα παρέχει στο Occuity συγκεκριμένες πληροφορίες και εργαλεία που απαιτούνται για να διασφαλιστεί ότι το Occuity PM1, το μοναδικό άνευ επαφής, φορητό οπτικό παχυμόμετρο στον κόσμο μπορεί να υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές, αποδεικνύοντας ότι η συσκευή ανταποκρίνεται στις πραγματικές, προσδιορισμένες ανάγκες της αγοράς. Παρέχοντας επίσης στο Occuity κλινικούς γιατρούς, ομάδες ασθενών και ευέλικτη υποστήριξη ανά τομέα από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ και συνεργάτες, διασφαλίζοντας ότι η συσκευή μπορεί να κυκλοφορήσει με επιτυχία στις παγκόσμιες αγορές. Τέλος, οι εταίροι και οι ακαδημαϊκοί στο πλαίσιο του προγράμματος θα προσφέρουν στο Occuity τα εργαλεία και τους πόρους για να ξεπεραστούν τα ρυθμιστικά εμπόδια και επομένως να μεγιστοποιήσουν τις ευκαιρίες για επέκταση σε νέες αγορές.

Ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα των κλινικών δοκιμών θα επιτρέψει τη σήμανση CE των PM1, επιτρέποντας στο Occuity να ξεκινήσει την παραγωγή με τον κατασκευαστικό συνεργάτη Surface Technology International. Συνολικά, η υποστήριξη που λαμβάνεται μέσω του προγράμματος SIGHT σημαίνει ότι το Occuity βρίσκεται τώρα στα τελικά στάδια πριν από την κυκλοφορία του Παχυμέτρου PM1 στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης.

Ο Dan Daly, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Occuity δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε την επιχορήγηση SIGHT η οποία παρέχει πολύτιμη χρηματοδότηση για την υποστήριξη της ανάπτυξης του Occuity και τελικά μας βοηθά να φέρουμε τις καινοτόμες οπτικές συσκευές μας στην αγορά. Πιστεύουμε ότι το Occuity PM1 Pachymeter θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι οφθαλμίατροι και οι οπτικοί παγκοσμίως μετρούν το πάχος του κερατοειδούς και τη σημαντική μέτρηση που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της διάγνωσης του γλαυκώματος και πριν από τη διαθλαστική χειρουργική επέμβαση στα μάτια”.

Ο καθηγητής Gordon Blunn, διευθυντής του θέματος έρευνας για την υγεία και την ευημερία, στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ πρόσθεσε: “Το SIGHT είναι ένα win-win: οι ΜΜΕ θα λάβουν εξατομικευμένη, ευέλικτη υποστήριξη για να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και να αναπτύξουν προϊόντα. Θα τους βοηθήσει να αποφύγουν τη λεγόμενη “κοιλάδα του θανάτου” που πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν μεταξύ της καινοτομίας και της διάθεσης ενός προϊόντος ιατρικής τεχνολογίας στην αγορά. Και ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς και το κοινό θα επωφεληθούν από την ταχύτερη πρόσβαση σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψής τους”.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Περίθαλψη: Η φροντίδα των ασθενών στα επείγοντα περιστατικά είναι απαραίτητη

News Room A

Σακχαρώδης διαβήτης & καλοκαίρι: Ειδική φροντίδα για τα πόδια

News Room A

Πότε η νηστεία κάνει καλό στην καρδιά: Τι αξίζει να ξέρετε

News Room A