Ο Τάσος Ξιαρχό, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην κάμερα του Breakfast@Star και στον δημοσιογράφο Πάνο Παπαδόπουλο, έκανε δηλώσεις για διάφορα θέματα που αφορούν την καλλιτεχνική του πορεία, το TikTok και τη Eurovision.
Ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην σχέση του με την Κόνι Μεταξά και τους μελλοντικούς τους στόχους, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη γνώμη του για τη Eurovision και τις αναλογίες επιτυχίας στην ελληνική μουσική σκηνή.
Αρχικά, ο Τάσος Ξιαρχό μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για την Κόνι Μεταξά, χαρακτηρίζοντας τη σχέση τους ως πολύ καλή και ουσιαστική. «Όταν η Κόνι ανεβάζει συνέχεια βίντεο στο TikTok, σημαίνει ότι είναι πολύ καλά», είπε ο Ξιαρχό και συνέχισε αναφέροντας ότι η φιλία τους παραμένει ακλόνητη, αν και οι σχέσεις αλλάζουν με τον χρόνο. Αναφερόμενος στη συνεργασία τους, δήλωσε ότι «κάποια στιγμή θα πάμε στη Eurovision», προσθέτοντας ότι θα είναι ένα κοινό τους όνειρο που ίσως πραγματοποιηθεί στο μέλλον.
Ωστόσο, η συζήτηση πήρε ενδιαφέρον τροπή όταν ο Τάσος Ξιαρχό σχολίασε τις επιδόσεις της Κλαυδίας και τις προβολές του βίντεο κλιπ της, συγκρίνοντάς τες με εκείνες της Josephine. «Δεν μπορεί να πηγαίνεις στη Eurovision και να έχει πιο πολλές προβολές η Josephine που δεν πάει», τόνισε με έντονο ύφος, προκαλώντας προβληματισμό για το τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες και τις επιλογές της παραγωγής. Η δήλωση αυτή δείχνει τη δυσαρέσκεια του καλλιτέχνη για τις ανισότητες στην προώθηση των καλλιτεχνών και την ανάγκη για «σωστή δουλειά» από όσους ασχολούνται με τη μουσική βιομηχανία.
Ο Τάσος Ξιαρχό ξεκαθάρισε, επίσης, ότι θα ήθελε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, αλλά μόνο με τον «σωστό τρόπο», δηλαδή με την κατάλληλη μουσική, τραγούδι, καλλιτέχνη και ομάδα. «Θα πάω στη Eurovision όταν είναι να πάω με τον σωστό τρόπο, με τραγούδι και ομάδα που αξίζουν», είπε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας τη σημασία της ποιότητας και της σωστής προετοιμασίας για μια τέτοια συμμετοχή.
Με τις δηλώσεις του αυτές, ο Τάσος Ξιαρχό δείχνει την αποφασιστικότητά του να συμμετάσχει στο διαγωνισμό μόνο όταν θα υπάρχει πραγματική αξία και αξιοκρατία.
