25.1 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Τάκης Θεοδωρικάκος: Με σχέδιο και σκληρή δουλειά συνεχίζουμε την προσπάθεια αποκλιμάκωσης των τιμών

Τάκης Θεοδωρικάκος: Με σχέδιο και σκληρή δουλειά συνεχίζουμε την προσπάθεια αποκλιμάκωσης των τιμών

Σε δήλωση για τον αρνητικό πληθωρισμό στα τρόφιμα (-0,2%) που καταγράφηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για τον Δεκέμβριο του 2024, προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας τα θετικά αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στον τομέα των τροφίμων.

Η ανακοίνωση της Eurostat για την επίτευξη αρνητικού πληθωρισμού στον τομέα των τροφίμων, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, θεωρείται σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της οικονομικής σταθερότητας και της ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ένα συνολικό σχέδιο για την αποκλιμάκωση των τιμών, με στόχο την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού, την ενημέρωση των καταναλωτών και την ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά. Οι αυστηροί έλεγχοι που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση των παράνομων πρακτικών στην αγορά τροφίμων, σε συνδυασμό με τη συνεργασία της κυβέρνησης με την υγιή επιχειρηματικότητα, φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι παρά τα θετικά αποτελέσματα, η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει, καθώς η κατάσταση παραμένει εύθραυστη και απαιτεί συνεχείς προσπάθειες. «Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στην κοινωνία, για να κάνουμε πράξη την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος για όλους τους πολίτες», τόνισε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχιζόμενη επιμονή στην εφαρμογή των πολιτικών που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις των αυξημένων τιμών σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Ωστόσο, η καταγραφή αρνητικού πληθωρισμού για τα τρόφιμα δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς φαίνεται να καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών πολιτικών στην κατεύθυνση της οικονομικής αποκατάστασης και της ανακούφισης των νοικοκυριών.

Related posts

Χρήστος Ζωγράφος: Ο νέος Σύμβουλος Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού με αναβαθμισμένο ρόλο

Magdas News

Σκέρτσος για Τσίπρα: Οι Πολιτικοί Λωτοφάγοι Κινδυνεύουν Περισσότερο την Δημοκρατία

Magdas News

Η Δόμνα Μιχαηλίδου παντρεύτηκε τον Λεωνίδα Μαντωνάκη: Δείτε φωτογραφίες

Magdas News