Η απώλεια κιλών θέλει υπομονή και επιμονή και χωρίς αμφιβολία, είναι μία δύσκολη κατάσταση για πολλούς ανθρώπους. Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται η τήρηση μίας διατροφής χαμηλής σε λιπαρά και πολύ νερό.
Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που συμβάλλουν στην αφύπνιση του μεταβολισμού και βοηθούν στην καύση του λίπους. Σε αυτή την κατηγορία τροφίμων, ανήκουν και τα καρύδια, αφού όπως έδειξε μία πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Λουιζιάνα, οι άνθρωποι που τρώνε καρύδια καθημερινά, έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι και 21% λιγότερες πιθανότητες να αυξηθεί το λίπος στην περιοχή της μέσης.
Όπως διαβάζουμε στην έρευνα, μόλις το 1/3 ενός φλιτζανιού καρύδια την ημέρα μπορεί να παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό αρκετές από τις βασικές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και όλη την ενέργεια που χρειάζεται.
Σύμφωνα με όσα εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, Carol O’Neil, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτική πρωτεΐνη, διαιτητικές ίνες και υγιή μονο- και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, συστατικά που κάνουν τα καρύδια να αποτελούν ένα φαγητό που μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της όρεξης.