magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Συνηθίζετε να μασάτε τα παγάκια; Δείτε τι γίνεται στο στόμα εκείνη την στιγμή!

Συνηθίζετε να μασάτε τα παγάκια; Δείτε τι γίνεται στο στόμα εκείνη την στιγμή!

Το μάσημα ή το σπάσιμο του πάγου με τα δόντια μπορεί να ενοχλεί όσους κάθονται γύρω σας στο τραπέζι, αλλά είναι μια καταπραϋντική δραστηριότητα, ειδικά για κάποιον που αντιμετωπίζει ξηροστομία.

Το να μασάτε παγάκια μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος και στο να χαλαρώσετε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, πολλοί δαγκώνουν παγάκια για να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους για πείνα, επειδή αυτό μιμείται την αίσθηση του φαγητού, χωρίς την κατανάλωση θερμίδων.

Για άλλους μπορεί να είναι απλά μια συνήθεια.

Γιατί το να μασάτε παγάκια είναι επικίνδυνο

Ανεξάρτητα από την αιτία, είναι μια συνήθεια που αξίζει να κόψετε. Το μάσημα πάγου είναι κακό για την στοματική σας υγεία και αν είστε άτυχοι, μπορεί τελικά να κοστίσει σε εσάς ή στους γονείς σας μια ακριβή επίσκεψη στον οδοντίατρο ή τον ορθοδοντικό.

Το να μασάτε παγάκια μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές στο σμάλτο των δοντιών, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη ευαισθησία σε ζεστά και κρύα τρόφιμα και ποτά.

Εάν ραγίσετε ή σπάσετε ένα δόντι, μπορεί να δημιουργηθεί τρύπα σε αυτό το δόντι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα οξέα που παράγονται από βακτήρια μπορούν να διεισδύσουν στο μαλακότερο στρώμα του δοντιού, την οδοντίνη, πολύ πιο εύκολα και να προκαλέσουν τερηδόνα.

Εάν έχετε ήδη σφραγίσματα, ή αν φοράτε σιδεράκια κ.α. το μάσημα πάγου σας κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους σε βλάβες των δοντιών.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, μπορεί να χρειαστείτε από ένα απλό σφράγισμα έως και επέμβαση που απαιτεί αναισθησία.

Πηγή: https://www.sciencealert.com

Σχετικές αναρτήσεις

Ζάχαρη καρύδας: Γιατί ΔΕΝ είναι καλύτερη από την λευκή ζάχαρη – Τι ισχύει για τους διαβητικούς και το αδυνάτισμα

News Room A

Μυϊκή δυστροφία: Ποια είναι η νόσος των μυών;

News Room A

Η μοναξιά βλάπτει σοβαρά την υγεία και με αποδείξεις

News Room