25.1 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Συμφωνία Ελλάδας – ΗΑΕ: Συνεχίζεται η Αποτροπή Διπλής Φορολόγησης

Η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ψήφισε κατά πλειοψηφία τη συνέχιση της εφαρμογής της Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με στόχο την αποτροπή διπλής φορολόγησης.

Το νομοσχέδιο, που προέρχεται από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, αφορά την «Κύρωση για τη συνέχιση εφαρμογής της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την αποτροπή της φοροδιαφυγής αναφορικά με τους φόρους επί του εισοδήματος και επί του κεφαλαίου και του Πρωτοκόλλου αυτής».

Υπέρ τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέλεξαν να επιφυλαχθούν κατά την Ολομέλεια, με εξαίρεση το ΚΚΕ που καταψήφισε. Η συμφωνία αναμένεται να διευκολύνει οικονομικές σχέσεις και επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών, εξασφαλίζοντας φορολογική σαφήνεια για πολίτες και επιχειρήσεις.

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το παράδειγμα του Μετρό Θεσσαλονίκης περιγράφει το όραμά μου για την Ελλάδα

Magdas News

Άδεια τα νησιά και τα μαγαζιά – Ο τουρισμός φέτος δεν «απογειώθηκε» ποτέ

Magdas News

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η Θεσσαλία είναι στο κέντρο της στρατηγικής μας για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στην ελληνική οικονομία

Magdas News