Στην εκπομπή τους στο Action24, η Ντόρα Κουτροκόη και ο Νίκος Υποφάντης αναφέρθηκαν στην τραγωδία του εμπρησμού της τράπεζας Marfin τον Μάιο του 2010, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε τρεις εργαζομένους της. Η δημοσιογράφος, με φωνή γεμάτη συναισθήματα, περιέγραψε τη συγκλονιστική εμπειρία της από εκείνη την ημέρα, όταν βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης για να καλύψει το ρεπορτάζ.
«Ήμουν ακριβώς μπροστά στην τράπεζα, στην ΕΡΤ εκείνη την ημέρα, και έδινα το ρεπορτάζ. Μιλάμε για μια τραγωδία, μια στιγμή που όταν έρχονται δικαστικές εξελίξεις, οι μνήμες ξαναζωντανεύουν», δήλωσε η Ντόρα Κουτροκόη, αποτυπώνοντας την ένταση των γεγονότων. Θυμήθηκε τους συναδέλφους της, όπως τον Χρήστο Μαζανίτη από τον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παγάνη από τον Alpha, με τους οποίους ήταν παρόντες στην περιοχή και αμέσως άρχισαν να καταγράφουν την τραγωδία που εξελισσόταν μπροστά τους.
«Ανακοινώσαμε τα πρώτα στοιχεία τηλεφωνικά, ενώ λίγο αργότερα τα συνεργεία ήρθαν για να καλύψουμε ζωντανά την κατάσταση στο δελτίο των 21:00 με τη Μαρία Χούκλη», πρόσθεσε η δημοσιογράφος, αναβιώνοντας τη σκηνή της ζωντανής μετάδοσης από το σημείο της καταστροφής.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Υποφάντης ανέφερε ότι βρισκόταν εκείνη την ημέρα στη διαδήλωση με τον γιο του, γεγονός που έκανε την εμπειρία ακόμη πιο προσωπική και φορτισμένη συναισθηματικά. Οι δύο δημοσιογράφοι, αναλογιζόμενοι τα γεγονότα, επεσήμαναν πόσο έντονα παραμένει η μνήμη αυτής της τραγωδίας για όλους τους εμπλεκόμενους και για την ελληνική κοινωνία γενικότερα.
