Στη 71η βράβευση των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού για το 2024, η Λήδα Μανθοπούλου βρέθηκε στο επίκεντρο, παίρνοντας τιμητική πλακέτα για την αξιόλογη αθλητική της πορεία.
Στην εκδήλωση, η ίδια μίλησε για την πορεία της στον στίβο και την προσωπική της μάχη, ενώ αφιέρωσε λόγια στον αείμνηστο πατέρα της, Αίαντα Μανθόπουλο. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ και χαίρομαι ιδιαίτερα για τη βράβευση αυτή. Μέχρι και πέρυσι, πριν την διάγνωση της σκλήρυνσης, αγωνιζόμουν μαζί με αρτιμελείς αθλητές και εξακολουθώ να το κάνω. Δεν έχω εμφανή αναπηρία που να με περιορίζει», ανέφερε η Λήδα Μανθοπούλου, περιγράφοντας τις καθημερινές της προκλήσεις.
Ωστόσο, η ίδια τόνισε τη δυσκολία που κρύβεται πίσω από τους αγώνες της, σημειώνοντας: «Παρόλο που δεν φαίνεται εξωτερικά, είναι μια αναπηρία που με αναγκάζει να υπερπροσπαθώ. Πρέπει να καταβάλω υπερβολική προσπάθεια για να τρέξω έναν αγώνα 100 μέτρων και μετά ταλαιπωρούμαι με σπασμούς και μουδιάσματα, κάτι που δεν συμβαίνει σε έναν υγιή αθλητή».
Κλείνοντας, η νεαρή αθλήτρια μοιράστηκε τα συναισθήματά της για τον πατέρα της: «Πιστεύω ότι ο πατέρας μου είναι υπερήφανος για εμένα και τον αδελφό μου. Νιώθω ότι είναι πάντα δίπλα μας και μας καθοδηγεί σε κάθε βήμα μας».
