magdasnews.gr
People & Politics

Συγκινεί ο εγγονός του Ανέστη Βλάχου: «Πέθανε ολομόναχος, χωρίς κανείς να του κρατά το χέρι»

Συγκινεί ο εγγονός του Ανέστη Βλάχου: «Πέθανε ολομόναχος, χωρίς κανείς να του κρατά το χέρι»

Ο Ανέστης Βλάχος, ο πιο αγαπημένος  “κακός” του παλιού ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Ο εγγονός του, που φέρει και το όνομά του, μίλησε για την απώλεια του παππού του και τις τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο.

“Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες και μοναχικές, γιατί πέσαμε στην περίπτωση στον διπλανό θάλαμο να έχει κρούσμα covid-19 και μας απαγόρευσαν το επισκεπτήριο. Δυστυχώς ο παππούς μου αυτές τις φρικτές ώρες που ήταν οι τελευταίες του ήταν ολομόναχος. Δεν είχε κάποιον να του κρατήσει το χέρι. Ενώ ο παππούς μου δεν είχε κάτι τέτοιο, με την όλη αυτή κατάσταση, ήμασταν κι εμείς μια παράπλευρη απώλεια του κορωνοϊού, λόγω ότι δε μπορέσαμε να του συμπαρασταθούμε στις τελευταίες του στιγμές” δηλώνει συγκινημένος.

Όπως εξομολογείται στο T-life ο εγγονός του, ο Ανέστης Βλάχος, ο οποίος “είχε συμβιβαστεί με την ιδέα του θανάτου”, του είχε δώσει πολλές συμβουλές.

“Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μου είχε πει σε περίοδο που ήταν καλά και το κουβαλάω μέσα μου είναι ότι “εγώ δεν κατάφερα να δημιουργήσω περιουσία που θα σου αφήσω, όμως θα σου αφήσω ένα τίμιο όνομα. Είναι πολύ πιο σπουδαία παρακαταθήκη αυτό για σένα. Φρόντισε, όπως θα το πάρεις, έτσι να το παραδώσεις. Αυτό για εμένα ήταν ένα σημαντικό μάθημα ζωής, που κρατάω ακόμα μέσα μου”.

Ο νεαρός Ανέστης Βλάχος  καταλήγει: “Νιώθω μεγάλη περηφάνεια και ευθύνη που έχουμε το ίδιο όνομα. Πέρα από τις καριέρες, όποιες κι αν είναι, είναι η σπουδαιότητα του ανθρώπου και η ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτύξει με τον κόσμο. Όλη την περίοδο της νοσηλείας του, αλλά και τώρα, υπάρχει ένας καταιγισμός αγάπης.Το οξύμωρο είναι -και το λένε πολλοί από όσο μπόρεσα να δω- πως παρά το γεγονός ότι έπαιζε τους ρόλους του “κακού”, κατάφερε να είναι συμπαθής κι αγαπητός. Νομίζω ότι είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό για έναν άνθρωπο που έπαιζε τέτοιους ρόλους να έχει αγαπηθεί τόσο πολύ”.

Σχετικές αναρτήσεις

Στέλιος Κερασίδης – Φίλιππος Πλιάτσικας: Αυτή η μουσική συνάντηση θα μείνει στην ιστορία (video)

News Room A

Νομίζατε ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό; Ο Μπιλ Γκέιτς βλέπει μια ακόμα μεγαλύτερη απειλή!

News Room A

“Χρυσές θυρίδες”: Σεσημασμένος από το 1980 ο σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη-Τα λάθη και το κατσαβίδι

News Room A