16.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Συγκινεί για μια ακόμη φορά ο Δημήτρης Παπανικολάου! 13χρονη με σύνδρομο Ασπεργκερ έγινε δεκτή σε σχολείο μετά από παρέμβασή του

  Ο Δημήτρης Παπανικολάου χρειάστηκε να παρέμβει, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει με ένα 13χρονο κορίτσι με σύνδρομο Άσπεγκερ και σχολείο του Αλίμου.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα του gazzetta.gr, η 13χρονη με σύνδρομο Άσπεργκερ, δεν γινόταν δεκτή σε σχολείο του Αλίμου, καθώς είχαν συμπληρωθεί τα παιδιά στις τάξεις και δεν μπορούσε να γίνει εξαίρεση για την περίπτωσή της. Ωστόσο, ο Δημήτρης Παπανικολάου έκανε το «θαύμα» του.

  Το περιστατικό έφερε στην δημοσιότητα αρχικά το site notia.gr, με τη μητέρα να εξιστορεί τι συνέβη…

  «Έχω μία κόρη 13 χρόνων στο φάσμα του αυτισμού. Έχει σύνδρομο asperger. Εγώ την φωνάζω χαρισματική! Αυτά τα παιδιά όπως ξέρουμε θέλουν τη ρουτίνα τους και μία ψυχολογία άριστη, όσο το δυνατόν, αφού κινδυνεύουν από κατάθλιψη. Η κόρη μου λοιπόν πέρασε με εξετάσεις στο μουσικό σχολείο του Βαρθολομιού (διαμέναμε στο νομό Ηλείας τελευταία).

  Λόγοι υγείας οικογενειακοί μας ανάγκασαν να ανέβουμε στην Αθήνα για άγνωστο χρονικό διάστημα. Εκεί ξεκινάει και το πρόβλημα. Η μεταγραφή της πρέπει να γίνει στο μουσικό σχολείο της περιοχής που μένουμε τώρα. Τηλεφωνώ λοιπόν στο μουσικό σχολείο του Αλίμου και ζητώ μεταγραφή. Μεταβαίνω την επόμενη με οδηγίες της υπεύθυνης να συμπληρώσω την αίτηση. Με διαβεβαιώνει ότι μόλις αποδεσμευτεί το παιδί από το Βαρθολομιό μπορεί και την επόμενη μέρα να ξεκινήσει μαθήματα. Άντ’ αυτου με καλούν έξι ώρες αργότερα και μου λένε ότι το σχολείο έχει τρία τμήματα των 26 παιδιών (το ανώτερο όριο που τους επιτρέπεται) δεν μπορούν να δεχτούν το παιδί μου και να πάει σε ένα γενικό σχολείο.

  Ένα παιδί στο φάσμα που λατρεύει τη μουσική, κάνει φίλους μέσα από αυτήν (θέματα κοινωνικοποίησης) και στο κάτω κάτω αυτό ήταν το σχολείο της και η καθημερινότητά της τον τελευταίο καιρό. Αντιδρώ φυσικά και αναφέρω όλα αυτά και επιπλέον ότι όταν γυρίσουμε πίσω το παιδί θα έχει χάσει τη θέση του στο σχολείο της! Παραθέτω στο διευθυντή χαρτιά της από τα ΚΕΠΑ και τα ΚΕΣΥ ώστε να πάει στον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας και να ζητήσει το αυτονόητο το παιδί να εγγραφεί κανονικά στο σχολείο.

  Γνωρίζουμε όλοι ότι 27ο παιδί έχει μπει σε τμήμα αρκετές φορές. Σήμερα λοιπόν σχεδόν μία εβδομάδα μετά το παιδί είναι χωρίς σχολείο και καταρρακωμένη ψυχολογικά από όλα αυτά που συμβαίνουν. Το κερασάκι; ο διευθυντής μας μεταφέρει την αρνητική απάντηση της δευτεροβάθμιας. Τα δικαιώματα αυτών των παιδιών ποιος τα σέβεται λοιπόν αν το ίδιο το κράτος αδιαφορεί!», ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας την κακή ψυχολογική κατάσταση του παιδιού.

  Το θέμα πήρε διαστάσεις και έφτασε στα αυτιά του Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλύψει πως πάσχει και αυτός από σύνδρομο Άσπεργκερ και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για αυτό το θέμα.

  Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας ήρθε σε επικοινωνία με την οικογένεια και συνόδευσε την μητέρα στην Δ’ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία αρχικά δώσει αρνητική απάντηση στο να βρεθεί θέση για την 13χρονη.

  Μαζί λοιπόν μίλησαν με τον προϊστάμενο, ο οποίος έδωσε το ΟΚ, προκειμένου το κορίτσι να γίνει η 27η μαθήτρια σε μία τάξης και έτσι το όνειρό για ενασχόληση με την μουσική, συνεχίζεται.

  Το TLIFE επικοινώνησε με τον Δημήτρη Παπανικολάου ο οποίος όμως σεβόμενος την οικογένεια και κυρίως την 13χρονη κοπέλα δε θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

  - Advertisement -

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ