26 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Στήριξη της ΠΕΠΙΕΘ στην Ζωή Φίτσιου: Κατάκτηση του Αργυρού Μετάλλιου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Έμπρακτη και σταθερή είναι η στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών προς τη διακεκριμένη Ολυμπιονίκη, Ζωή Φίτσιου.  Με πρωτοβουλία του προέδρου της Ένωσης, cpt Γιώργου Βάλλη, η ΠΕΠΙΕΘ βρίσκεται διαρκώς δίπλα στην κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της κωπηλασίας, ενισχύοντας τις προσπάθειές της τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας όσο και σε αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση προχώρησε πρόσφατα στην αγορά ειδικού εξοπλισμού για τη συμμετοχή της, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, το οποίο και διεξήρθε στις 24-27 Απριλίου στον Σχοινιά.

Συγκεκριμένα, παραγγέλθηκαν κουπιά από εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατασκευασμένα αποκλειστικά για εκείνη, βάσει των τεχνικών χαρακτηριστικών που η ίδια υπέδειξε, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις του αθλήματος στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Ζωή Φίτσιου αποτελεί μια από τις πλέον επιτυχημένες Ελληνίδες αθλήτριες της σύγχρονης κωπηλασίας. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, μαζί με τη Μιλένα Κοντού, με την οποία είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό μέσω των προκριματικών στη Λουκέρνη τον Μάιο του ίδιου έτους.

Στην πλούσια συλλογή της περιλαμβάνονται επίσης το αργυρό μετάλλιο στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 στο Μόναχο και δύο ακόμη αργυρά μετάλλια στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2023 στο Μπλεντ της Σλοβενίας και του 2024 στο Σέγκεντ της Ουγγαρίας.

Η Ζωή είναι πρότυπο αθλήτριας και ανθρώπου και η ΠΕΠΙΕΘ και ο πρόεδρός της για μια ακόμη φορά στηρίζουν την νέα γενιά και ειδικά τους νέους αθλητές, που εκπροσωπούν περηφάνια την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Ζωή Φίτσιου με την Μιλένα Κοντού χάρισαν στην Ελλάδα το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική παρουσία του ελληνικού αθλητισμού στις διεθνείς διοργανώσεις.

Related posts

Ο Μπόρις Τζόνσον πήγε το παιδί του στα επείγοντα του νοσοκομείου Καρύστου: «Οι υπηρεσίες του ΕΣΥ είναι ανώτερες του ΝΗS»

Magdas News

Η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη Σύρο για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Magdas News

H πρώτη φωτογραφία της Ελεονώρας Μελέτη στην Ευρωβουλή

Magdas News