magdasnews.gr
Τετ α τετ με την Μάγδα

Σταύρος Νικολαϊδης :Το παρασκήνιο της υποψηφιότητάς του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οικογενειακή ζωή

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης και υποψήφιος Βουλευτής του Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη Ν.Δ Σταύρος Νικολαϊδης μιλάει αποκλειστικά στο magdasnews για την ζωή του και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, για την μακρόχρονη καριέρα του, την οικογένεια του και τις στιγμές που έζησε με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά που έχασαν στον πέμπτο μήνα της κύηση της. Τέλος, αναφέρετε στην απόφαση του να κατεβεί στην πολιτική με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρώτη τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

-Σταύρο μίλησε μας για τα παιδικά σου χρόνια. Τι θυμάσαι έντονα και ποια συμβουλή κρατάς από τους γονείς σου ;

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βύρωνα, όπου οι γονείς του πατέρα μου ήρθαν πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Τα παιδικά μου χρόνια δεν θα τα χαρακτήριζα εύκολα, γιατί οι γονείς μου ήταν δύο άνθρωποι που ήταν σε συνεχή σύγκρουση και γι’ αυτό θυμάμαι ελάχιστα πράγματα από τότε. Μάλλον το μυαλό μου έκανε delete στα περισσότερα για να με προστατέψει. Παραδόξως, σε ορισμένα πράγματα μοιάζανε και ένα από αυτά ήταν το να μην είναι καλοί σε συμβουλές.”

-Πριν γίνεις ηθοποιός, είχες κάνει και άλλες δουλειές; Πως ασχολήθηκες με την υποκριτική;

“Με την υποκριτική, άρχισα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά από το γυμνάσιο, αλλά μέχρι να τελειώσω στρατιωτικό και να πάω στη δραματική σχολή δούλεψα και σερβιτόρος και κουζίνα και πωλητής και πλασιέ και καμαρότος σε κρουαζιερόπλοιο όταν τελείωσα το λύκειο.”

-Στην εποχή μας ο καλλιτεχνικός χώρος έχει τις δυσκολίες του και δεν είναι εύκολη η επιβίωση για έναν νέο ηθοποιό. Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική αλλά πολλές φορές με την απόρριψη που δέχονται απογοητεύονται.

“Σε πληροφορώ, ότι στην εποχή μου ήταν πολύ πιο δύσκολο να γίνεις γνωστός. Τώρα με το που παίζεις σε ένα λίγο πετυχημένο σήριαλ σε προωθούν πολύ τα κανάλια και σε στέλνουν σε όλες τις εκπομπές, ακόμα και σε βραδινές. Φαντάσου, ότι στην εποχή των εγκλημάτων, το πολύ πολύ να πηγαίναμε στο πρωινό του ΑΝΤ1. Ωστόσο, αυτό που έχω να πάω στα νέα παιδιά, είναι ότι όλα ξεκινούν από το λόγο που θες να γίνεις ηθοποιός. Αν το κάνεις απλά και μόνο για να παίξεις στην τηλεόραση και να γίνεις γνωστός, τότε ναι θα απογοητευτείς εύκολα. Αν όμως βγαίνει πραγματικά από μέσα σου, τότε και υπομονή θα κάνεις και θα παλέψεις και θα δυσκολευτείς, αλλά δε σε νοιάζει γιατί έχεις εσωτερική ανάγκη να το κάνεις.

-Αν ο γιός σου θέλει να γίνει ηθοποιός ποια θα είναι η αντίδραση σου;

“Δεν θα είναι και το καλύτερο μου, αλλά δεν θα τον αποτρέψω κιόλας. Απλά, θα έχω φροντίσει να ξέρει την ωμή αλήθεια, να γνωρίζει όλες τις πτυχές του επαγγέλματος και αν καταλάβω ότι βγαίνει από μέσα του, όπως εμένα τότε θα τον βοηθήσω όσο μπορώ.”

 

 

-Σταύρο, έγινες ευρύτερα γνωστός μέσα από την σειρά «Εγκλήματα» και το ρόλο του Μιχαλάκη, πόσο εύκολο ήταν τότε να διαχειριστείς την ξαφνική επιτυχία; Θυμάσαι κάποιο ακραίο περιστατικό θαυμασμού; Ο συγκεκριμένος ρόλος ήταν τροχοπέδη στην μετέπειτα καριέρα σου;

“Δεν ήταν πολύ εύκολο, δεδομένου ότι ήμουνα μικρός, δεν είχα κανέναν να με συμβουλέψει ή να με προστατεύσει και επίσης δεν είμαι καθόλου πονηρός και καθόλου διπλωμάτης. Προσόντα που χρειάζονται. Σίγουρα μου άνοιξαν κάποιες πόρτες, αλλά για τους λόγους που σου είπα δεν ήξερα να τις διαχειριστώ σωστά. Ωστόσο την αγάπη του κόσμου δεν σταματάω να την νιώσω μέχρι και σήμερα. Και αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να μπω στην πολιτική, για να μπορέσω να ανταποδώσω αυτή την αγάπη.”

-Τα social media έχουν αλλάξει τη ζωή μας. Είσαι άνθρωπος της τεχνολογίας;

“Ασχολούμαι με την τεχνολογία, όσο αυτή μου είναι απαραίτητη. Γενικά τα social τα βαριέμαι, αλλά δυστυχώς έχουν γίνει απαραίτητα. Θεωρώ πάντως ότι στους ηθοποιούς δεν έχουν κάνει καλό. Αυτή η καθημερινή επαφή και αυτή η ευκολία που έχει ο καθένας να σχολιάσει είτε θετικά, αλλά κυρίως αρνητικά, έχουν σβήσει τη μαγεία που υπήρχε κάποτε, όταν ο θεατής αγωνιούσε να σε δει από κοντά μόνο στο θέατρο.”

-Λειτουργείς περισσότερο με το συναίσθημα ή με τη λογική και γιατί;       

“Με το συναίσθημα σίγουρα. Γι’ αυτό και είμαι παρορμητικός. Άσε που όπως σου είπα και παραπάνω δεν είμαι καθόλου πονηρός. Εύστροφος ναι, πονηρός όχι. Το γιατί, τι να σου πω, έτσι είμαι φτιαγμένος.”

-Με την σύζυγο σου χάσατε δυο μωρά στον πέμπτο μήνα της κύησης. Πόσο εύκολο ήταν να διαχειριστείτε όλη αυτή την κατάσταση ;Επισκεφτήκατε ειδικό; Τι θα συμβούλευες τα ζευγάρια που τώρα μπορεί να βιώνουν κάτι αντίστοιχο;

“Και μετά ένα τρίτο, στον τρίτο μήνα! Φυσικά και δεν ήταν εύκολο, αλλά σε ειδικό δεν πήγαμε. Όταν υπάρχει αγάπη και νοιάξιμο του ενός για τον άλλον, και όταν και οι δύο βάζει την ψυχολογία του άλλου παραπάνω από τη δική του, τότε μπορείς να αντιμετωπίσεις και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Θα δώσω μια συμβουλή στους άντρες. Όσο και να σας στοιχίσει κάτι τέτοιο, σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να το βάλετε παραπάνω από αυτό που νιώθει μία παρ’ ολίγο μάνα. Η οποία δεν το περνάει μόνο ψυχικά αλλά και σωματικά. Για εκείνη πρέπει να νοιαστείτε και εκείνη πρέπει να προστατεύσετε.”

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου που δεν άντεξες και ξέσπασες σε λυγμούς;

“Η πρώτη, ήταν στο πρώτο παιδί που χάσαμε. Η δεύτερη, ήταν στην κηδεία της μητέρας μου πριν τρία χρόνια. Και η τρίτη, ήταν σε μια δύσκολη συνεργασία με έναν πολύ κακότροπο σκηνοθέτη, όπου γύριζα σπίτι και έκλαιγα στην αγκαλιά της γυναίκας μου.”

-Είσαι ένας δημοφιλής ηθοποιός. Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν στο να συνταχθείς πολιτικά με την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να κατεβείς υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαίου ;

” Όπως σου είπα και παραπάνω, ο λόγος που με οδήγησε στην πολιτική, είναι για να προσπαθήσω μέσα από ένα θεσμικό ρόλο που θα μου δώσει δύναμη, να ανταποδώσω την αγάπη που παίρνω από τον κόσμο τόσα χρόνια υπηρετώντας το λαό. Γιατί αυτό πρέπει να είναι βουλευτής, ένας υπηρέτης του λαού. Δεν φιλοδοξώ να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Κι αν νιώσω ότι έγινε, θα φύγω! Τώρα το γιατί επέλεξα το συγκεκριμένο κόμμα; Δεν είναι δύσκολο να το σκεφτείς. Προφανώς, γιατί πιστεύω πως η διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλάζει τη χώρα, πάει την Ελλάδα μπροστά, φέρνει σταθερότητα, συγκρούεται με παθογένειες και κατεστημένα. Να σου πω και κάτι; Από μικρό παιδί, σαν από ένστικτο, ήμουν πάντα αντι-πασοκτζής. Ακόμα και τότε που η χώρα ευημερούσε. Να, που μετά από χρόνια, δικαιώθηκα! Δεν θα μπορούσα λοιπόν να συνταχθώ, ούτε με ένα κόμμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ, ούτε με ένα κόμμα που στην ουσία είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ.”

-Θυμάσαι τη στιγμή που χτύπησε το τηλέφωνο σου;

” Όλα ξεκίνησαν από τον Υπουργό Νίκο Χαρδαλιά και την προσωπική φιλία ετών που μας συνδέει από την εποχή που ήταν Δήμαρχος τον Βύρωνα και γνωρίζει καλά τα θέλω μου, τα πιστεύω μου και τις απόψεις μου. Ο Νίκος με πρότεινε και χτύπησε το τηλέφωνο μου από το γραφείο του Πρωθυπουργού και κλείστηκε το ραντεβού για το Μαξίμου.”

 -Πως ήταν η πρώτη σας συνάντηση ;

“Με υποδέχτηκε ο σκύλος του ο Peanut στο Μαξίμου και είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε στο πάτωμα κιόλας. Λίγο αργότερα, ήρθε ο Πρωθυπουργός άνετος και φιλικός που ένιωσα ότι πίνω καφέ με τον φίλο μου. Συζητήσαμε κυρίως για τον πολιτισμό και την επικαιρότητα  και δώσαμε τα χέρια για έναν αγώνα με όραμα για την ένα τετραετία.”

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

-Σε απασχολεί το γεγονός πως πολλοί συνάδελφοι σου που ασχολήθηκαν με την πολιτική έχασαν μεγάλο κομμάτι από την δημοφιλία τους, σε φόβισε αυτό ;

“Μου την έχουν ξανακάνει αυτή την ερώτηση και δεν βρίσκω το λόγο. Για πες μου έναν ηθοποιό που ασχολήθηκε με την πολιτική, και έχασε κομμάτι της δημοφιλίας του;”

-Πως αντέδρασε το περιβάλλον σου για την υποψηφιότητα σου .

“Οι πολλοί δικοί άνθρωποι μου χάρηκαν, πολλοί όμως κάποιοι ήρθαν και μου έσφιξαν το χέρι και ανήκουν σε άλλους χώρους και μου είπαν, Σταύρο εμείς ξέρουμε τι άνθρωπος είσαι και αυτό δεν μας αλλάζει την γνώμη για εσένα. Γενικά είχα πολύ θετικές αντιδράσεις”.

-Τι σου λέει ο κόσμος στο δρόμο ;

“Μου λένε ότι, φαίνεται στο πρόσωπο σου πόσο καλό παιδί είσαι και να γίνει το ίδιο καλός πολιτικός. Μου μιλάνε κυρίως για τα προβλήματα, για την καθημερινότητα και για τους τρόπους αντιμετώπισης τους σε εξαιρετικά καλό κλίμα και με σεβασμό, γιατί μην ξεχνάμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα.”

-Την επόμενη μέρα των εκλογών όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα τι θα κάνεις ;

“Πριν ακόμα μου γίνει η πρόταση και κυρίως, πριν καταλάβω το πόσο δύσκολο, χρονοβόρο και κουραστικό είναι (όπως λέω χιουμοριστικό καλύτερα να έκανα 10 πρεμιέρες ταυτόχρονα) είχα αρχίσει να ετοιμάζω μία παράσταση για καλοκαιρινή περιοδεία, όπου θα σκηνοθετήσω και θα κάνω και την παραγωγή. Δεν μπορώ λοιπόν να αφήσω στον αέρα τους συναδέλφους μου. Οι παραστάσεις που τους έχω υποσχεθεί θα γίνουν, ακόμα κι αν εκλεγώ. Άλλωστε δεν θα είναι καμιά σφιχτή περιοδεία. Μπορώ να συνδυάζω κι άλλα πράγματα.”

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος μιλάει για την Paron-Card στη Μάγδα Τσέγκου

News Room G

Η Ζωή Ράπτη μιλάει για τις γυναικοκτονίες, την πανδημία και την έξαρση των ψυχικών νοσημάτων στην Ελλάδα

News Room A

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Κάτοικος του Λονδίνου μιλά για την κατάσταση που βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία εν μέσω Κορωνοϊού

News Room A