Ο Χρήστος Μάστορας βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε μπλόκο της Τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας.
Ο γνωστός τραγουδιστής αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του ειδικού αστυνομικού αναλυτή Σταύρου Μπαλάσκα, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μάστορας επιχείρησε αρχικά να αποφύγει τον έλεγχο, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον σταματήσουν και να τον οδηγήσουν στο τμήμα.
Ο τραγουδιστής εμφανίστηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025 στον εισαγγελέα, φανερά μετανιωμένος για την πράξη του. Το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε έδειξε υψηλά επίπεδα αλκοόλ, ενώ οι αναφορές κάνουν λόγο για επικίνδυνη οδήγηση. Κατά τη σύλληψή του, φορούσε κουκούλα και μάσκα, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν αντιλήφθηκε το σήμα της Τροχαίας, κάτι που οδήγησε στην απόπειρά του να αποφύγει το μπλόκο.
Ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, περιέγραψε το περιστατικό δηλώνοντας πως ο τραγουδιστής, αφού αρχικά σταμάτησε για έλεγχο, ξαφνικά αποφάσισε να πατήσει γκάζι και να απομακρυνθεί. Ωστόσο, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν γρήγορα και τον συνέλαβαν. «Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και όταν συνειδητοποίησε ότι θα τον ελέγξουν, προσπάθησε να διαφύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε βάρος του έχουν ασκηθεί διώξεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και επικίνδυνη οδήγηση, με τον δικηγόρο του, Μπάμπη Λυκούδη, να δηλώνει πως ο εντολέας του είναι βαθύτατα στεναχωρημένος και έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Χρήστος Μάστορας εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, τονίζοντας πως έκανε ένα σοβαρό λάθος και πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την πράξη του. Αναγνώρισε ότι η Τροχαία έκανε σωστά τη δουλειά της και τόνισε πως η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμερόληπτη.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με αρκετούς να εκφράζουν την απογοήτευσή τους, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως το γεγονός ότι ο τραγουδιστής ανέλαβε την ευθύνη αποτελεί ένα θετικό βήμα προς την αυτοβελτίωση. Το δικαστήριο θα αποφασίσει για την ποινή του στις 6 Φεβρουαρίου.
