magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Σώστε τα παιδιά σας! Έρευνα αποδεικνύει ότι ένας έφηβος που δεν κοιμάται 8 ώρες κινδυνεύει να γίνει παχύσαρκος

Σώστε τα παιδιά σας! Έρευνα αποδεικνύει ότι ένας έφηβος που δεν κοιμάται 8 ώρες κινδυνεύει να γίνει παχύσαρκος

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος παχυσαρκίας για τους εφήβους που δεν κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας έφηβος που κοιμάται λιγότερες από 8 ώρες το βράδυ, είναι πολύ πιθανό να γίνει υπερβαρος ή παχύσαρκος, σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται περισσότερο.

Η ισπανική επιστημονική έρευνα αναφέρει πως τα άτομα που δεν κοιμούνται αρκετά, είναι πιθανό να αποκτούν σταδιακά στον οργανισμό τους, αυξημένο λίπος γύρω από τη μέση, αυξημένη αρτηριακή πίρση και αυξημένα επίπεδα σακχάρου.

Οι ερευνητές που “υπογράφουν” της συγκεκριμένη έρευνα, μελέτησαν 1.229 εφήβους, οι οποίοι για τις ανάγκες των αποτελεσμάτων φόρεσαν για μια εβδομάδα μια συσκευή καταγραφής της σωματικής τους δραστηριότητας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να ανησυχούν όλους!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έρευνα που δημοσιεύθηκε σε διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Βαρκελώνη, στην ηλικία των 12 ετών, μόνο το 34% των παιδιών κοιμούνται 8 ώρες. Το ποσοστό άλλαξε σημαντικά για τα παιδιά 14 ετών, που έφτασε το 23%, ενώ πτώση καταγράφηκε και στα παιδιά 16 ετών, που το ποσοστό βρίσκεται στο 19%.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, τα αγόρια κοιμούνταν λιγότερο από τα κορίτσια, ενώ οι έφηβοι που κοιμούνταν από 8 ώρες και πάνω, είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου και ξυπνούσαν ελάχιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

“Η μελέτη μας δείχνει ότι οι περισσότεροι έφηβοι δεν κοιμούνται επαρκώς και αυτό συνδέεται με παραπανίσιο βάρος και με άλλα χαρακτηριστικά που ευνοούν την προσθήκη κιλών, κάτι που μπορεί να προοιωνίζει μελλοντικά προβλήματα”, δήλωσε ο δρ Χεσούς Μαρτίνεθ Γκόμεθ του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Καρδιαγγειακής Έρευνας (CNIC) στη Μαδρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα ποσοστά υπέρβαρων ή παχύσαρκων παιδιών, ήταν 27%, 24% και 21% αντίστοιχα για τα παιδιά 12, 14 και 16 ετών.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΟΦ: Προσοχή σε τρία συμπληρώματα διατροφής για την COVID-19. «Μην τα χρησιμοποιήσετε και ενημερώστε μας άμεσα»!

News Room A

ΕΟΔΥ: 15 θάνατοι και 119 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

News Room A

Ερώτηση στον οφθαλμίατρο: Υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί πρεσβυωπία πριν την ηλικία των 40 ετών;

News Room