magdasnews.gr
Για την υγεία μας

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Οι ανεμβολίαστοι 55-64 ετών έχουν 47 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποκύψουν από κορωνοϊό

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Οι ανεμβολίαστοι 55-64 ετών έχουν 47 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποκύψουν από κορωνοϊό

Ο εμβολιασμός μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Sciensano, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Belang van Limburg, όπως αναφέρει η γαλλόφωνη La Libre.

Οι ανεμβολίαστοι στην ηλικιακή ομάδα 55 έως 64 ετών έχουν 47 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποκύψουν από κορονοϊό σε σχέση με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί.

To Sciensano εξέτασε την κατάσταση εμβολιασμού 105 Βέλγων που έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19 μεταξύ 6 Σεπτεμβρίου και 17 Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τους 13 Βέλγους ηλικίας 18 έως 54 ετών που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, οι 12 ήταν ανεμβολίαστοι. Στην ηλικιακή ομάδα 55 έως 64, έξι από τους επτά ασθενείς που πέθαναν δεν είχαν εμβολιαστεί. Από τους 19 ασθενείς μεταξύ 65 και 74 ετών, οι 12 δεν είχαν εμβολιαστεί, σε αντίθεση με τους επτά.

Πέραν των 75 ετών, σε απόλυτους αριθμούς, ο αριθμός των εμβολιασμένων ασθενών που πέθαναν από την Covid-19 είναι μεγαλύτερος από αυτόν των μη εμβολιασμένων. Στην ηλικιακή ομάδα 75 έως 84 ετών, 27 από τους 44 νεκρούς από Covid ήταν εμβολιασμένοι, οι 17 όχι. Μεταξύ των άνω των 85 ετών, 13 από τους 22 ασθενείς που πέθαναν είχαν εμβολιαστεί, 9 όχι.

«Είναι πάνω απ’ όλα σημαντικό να συγκρίνουμε τον αριθμό αυτών που έχασαν τη ζωή τους από Covid και την εμβολιαστική τους κατάσταση με τους υπόλοιπους Βέλγους που έχουν εμβολιαστεί ή όχι ανά ηλικιακή κατηγορία», εξηγεί ο ιολόγος Στήβεν Βαν Γκοτ στην εφημερίδα Het Belang van Limburg. «Με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι άτομα της ηλικιακής ομάδας 55 έως 64 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν 47 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποκύψουν στον ιό από εκείνους που έχουν εμβολιαστεί» προσέθεσε.

Όποιος, μεταξύ 55 και 64 ετών, έχει λάβει διπλή δόση εμβολίου κατά της Covid-19, έχει κίνδυνο 1 στο εκατομμύριο να πεθάνει από Covid-19, ενώ αυτός ο κίνδυνος για τους μη εμβολιασμένους είναι 47 στο εκατομμύριο. Στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 65 και 74 ετών, οι μη εμβολιασμένοι έχουν 25 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν. Στην ηλικιακή ομάδα 75 έως 84, τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν 9,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους. Σε άτομα άνω των 85 ετών, αυτός ο κίνδυνος για τους μη εμβολιασμένους είναι 7,3 φορές υψηλότερος. Ως εκ τούτου, η προστασία του εμβολίου έναντι του θανάτου που προκύπτει από τον ιό αυξάνεται όσο νεότερος είναι ο ασθενής.

Σχετικές αναρτήσεις

Σαλάτες: Απαραίτητες, κάθε μέρα!

News Room

Καρκίνος του μαστού: Το οικογενειακό ιστορικό κίνδυνος ακόμη και στις ηλικιωμένες

News Room

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοδοντικών Ναρθήκων

News Room A