Η Σμαράγδα Καρύδη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Breakfast@star και μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τη νέα της τηλεοπτική εμφάνιση στο παιχνίδι «Τετράγωνα των Αστέρων» και για τις τηλεοπτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.
Η ηθοποιός αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τη Μαρία Αλιφέρη και στον αντίκτυπο των νούμερων τηλεθέασης στη δουλειά τους, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους, αλλά ταυτόχρονα εκφράζοντας την επιθυμία να μην καθορίζεται από αυτά.
Συγκινημένη από την υποστήριξη και τα καλά λόγια της Μαρίας Αλιφέρη, η Σμαράγδα αποκάλυψε ότι η ηθοποιός, την οποία γνωρίζει από νεαρή ηλικία, της έδειξε γενναιοδωρία και την ενθάρρυνε με θετικά σχόλια. «Η Μαρία μου ζέστανε την καρδιά, δεν μου έκανε υποδείξεις», ανέφερε με σεβασμό για τη συνεργασία τους, επισημαίνοντας την αυθεντικότητα και τη θετικότητα που χαρακτήριζαν τη συνάντησή τους. Η Σμαράγδα εξήγησε επίσης ότι η ΕΡΤ είχε επιθυμήσει την παρουσία του Θοδωρή Αθερίδη στο πρώτο επεισόδιο του παιχνιδιού, όμως εκείνη είχε προτείνει να συμμετέχει σε μεταγενέστερο χρόνο.
Όσον αφορά τα νούμερα τηλεθέασης, η Σμαράγδα επεσήμανε πως η επιτυχία σε αυτή την κατηγορία είναι σημαντική και επηρεάζει τη δουλειά τους. Ωστόσο, εξέφρασε την ανάγκη να μην αφήνει τα νούμερα να την καθορίζουν. «Βλέπω τα νούμερα τηλεθέασης, από αυτά εξαρτάται η δουλειά μας. Δεν θέλω όμως να με καθορίζουν», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι η τηλεθέαση είναι μια παράμετρος, αλλά όχι ο μοναδικός δείκτης της επιτυχίας ή αξίας της δουλειάς της.
Η Σμαράγδα, πάντα με γνώμονα την αυθεντικότητα, ανέφερε ότι ξεχωρίζει τα κακεντρεχή σχόλια, ενώ δεν λαμβάνει υπόψη τις επιθέσεις που περιέχουν χολή και κακία, τις οποίες δεν θεωρεί καν κριτικές. Ο χαρακτήρας της, πάντα ανοιχτός στις θετικές απόψεις, αλλά και άτρωτος στις αρνητικές, δείχνει την ωριμότητα και τη δυναμική που τη χαρακτηρίζουν ως επαγγελματία στον χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου.
