magdasnews.gr
People & Politics

Άκης Σκέρτσος: Η περιπέτεια υγείας του γιου του, το δύσκολο χειρουργείο και το αισιόδοξο μήνυμα

«Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες» έγραψε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενος στην περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε ο γιος.

Ο κ. Σκέρτσος ευχαρίστησε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και συγκεκριμένα τον παιδοχειρουργό Κωνσταντίνο Νίκα και την ομάδα του, καθώς και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Χριστίνα Κανακά και εξήγησε τους λόγους που προχώρησε στη δημόσια αυτή ανάρτηση, παρόλο που περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

«Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες για τους τρεις μας, πρωτίστως για τον Βασίλη μας, αλλά και για την Αυγή και εμένα. Συνεχείς εμετοί, έντονος πόνος στην κοιλιά και απόφραξη του εντέρου οδήγησαν στη διάγνωση ότι ο μικρός μας είχε εκ γενετής κακή τοποθέτηση των εντέρων του που οδήγησε σε οξεία συστροφή και τελικά σε ένα αναπόφευκτο, δύσκολο τρίωρο χειρουργείο την περασμένη Τετάρτη» έγραψε ο κ. Σκέρτσος.

«Είναι ένα μεγάλο σοκ για τα παιδιά όταν εκπίπτουν από τη σφαίρα του “άτρωτου” που περιβάλλει την παιδική ηλικία και αθωότητα. Αυτή η βίαιη συνάντηση με τη σκληρή πραγματικότητα ότι όλοι είμαστε ατελείς και τρωτοί μπορεί να τα πληγώσει αφάνταστα. Και θέλει πολλή δουλειά για να συμφιλιωθείς μαζί της, δουλειά που δυστυχώς πολλοί ενήλικοι ή μεσήλικοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσουν» ανέφερε σχετικά με τους λόγους που έκανε την ανάρτηση και πρόσθεσε:

«Ο δεύτερος λόγος αφορά τους γονείς μικρών παιδιών. Παρότι η συγκεκριμένη πάθηση είναι σχετικά σπάνια και εντοπίζεται στο 90% των περιπτώσεων στον προγεννητικό έλεγχο, στη δική μας περίπτωση αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα το παιδί να ταλαιπωρείται για σχεδόν 12 χρόνια με -συχνότερες σε μικρή ηλικία και πιο αραιές όσο μεγάλωνε- κρίσεις εμετού και πόνου στο στομάχι. Η συμπτωματολογία είναι πολύ συγκεκριμένη: επαναλαμβανόμενοι εμετοί, έντονος πόνος στην κοιλιά και απόφραξη εντέρου. Αν συμβαινουν σωρευτικά και τα τρία τότε πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ το παιδί να κάνει υπέρηχο και να το δει παιδογαστρεντερολόγος και παιδοχειρούργος. Μην το αμελήσουν όσοι γονείς αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα».

Τέλος, έκλεισε αισιόδοξα, ανεβάζοντας μία φωτογραφία του μικρού Βασίλη: «Κλείνω με μια φωτογραφία που με γεμίζει συγκίνηση μαζί με χαρά και αισιοδοξία. Με αυτό το ήρεμο χαμόγελο της επίγνωσης ότι, ναι, η ζωή είναι γεμάτη και με δυσκολίες και δοκιμασίες αλλά με τη βοήθεια της επιστήμης, με πίστη και προσπάθεια μπορούμε να τις υπερβούμε, και έτσι να γίνουμε πιο δυνατοί».

Πηγή

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η απάντηση της Ζωής Ράπτη για την επίθεση του Ρουβίκωνα – ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

News Room A

Σκληρή κριτική Τσίπρα σε Κασσελάκη:«Είναι σαν να έχουμε γυρίσει την πλάτη στην κοινωνία, αν και μιλάμε συνεχώς για την ανάγκη της ενίσχυσης των δεσμών μας με αυτή.»

News Room G

Συγκλονίζει η αδερφή της Έρρικας Πρεζεράκου: “Θάνατε σε κοιτάω στα μάτια!”

News Room A