21.9 C
Αθήνα
Σάββατο, 23 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Σήφης Βαλυράκης: Τρίτη αναβολή στη δίκη για τον θάνατο του πρώην υπουργού

Σήφης Βαλυράκης: Τρίτη αναβολή στη δίκη για τον θάνατο του πρώην υπουργού

Η δίκη για την υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη αναβλήθηκε για τρίτη φορά, με νέα ημερομηνία ορισμένη την 22α Σεπτεμβρίου 2025. Η διαδικασία, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων. Προηγουμένως, είχαν δοθεί δύο ακόμα αναβολές, λόγω αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Η οικογένεια Βαλυράκη, συμπεριλαμβανομένης της χήρας και των παιδιών του πρώην υπουργού, παραμένει σταθερά παρούσα στη διαδικασία, παριστάμενη ως υποστήριξη της κατηγορίας. Η υπόθεση έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου του κοινωνικού και πολιτικού βάρους που φέρει, και η οικογένεια ζητά επίμονα να προχωρήσει η δίκη χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξέφρασε την ανησυχία της για τις συνεχείς αναβολές, υπογραμμίζοντας: «Είναι μία δίκη που πρέπει να γίνει κάποια στιγμή. Κατανοούμε το δηλωμένο κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης, αλλά είναι σημαντικό μια υπόθεση τέτοιας σημασίας να μην παραπέμπεται διαρκώς στις ελληνικές καλένδες». Η τοποθέτησή της αντικατοπτρίζει την απογοήτευση της οικογένειας και την ανάγκη για απονομή δικαιοσύνης σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη, όταν ο πρώην υπουργός βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η έρευνα οδήγησε σε κατηγορίες για δολοφονία, ενώ η οικογένεια Βαλυράκη εξαρχής ζήτησε τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Παρά τις καθυστερήσεις, η υπόθεση εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος, με τους νομικούς εκπροσώπους να επισημαίνουν ότι τέτοιες καθυστερήσεις μπορούν να επηρεάσουν τη δημόσια αίσθηση δικαιοσύνης. Η νέα αναβολή εγείρει ερωτήματα για την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα, ειδικά σε υποθέσεις που προκαλούν μεγάλη κοινωνική αναταραχή.

Related posts

Κατερίνα Μονογυιού: Άμεση Ανάγκη για Πυροσβεστικό Όχημα στην Ανάφη – Παρέμβαση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Magdas News

Πώς η Ειρήνη Μουρτζούκου Γλίτωσε τη Σύλληψη για 11 Χρόνια: Ιατροδικαστικά Λάθη και Ελλιπής Αστυνομική Έρευνα

Magdas News

Τάσος Γιαννίτσης: Ποιο είναι το πρόσωπο που πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Magdas News