26.7 C
Athens
Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σεξ: 6 Τρόποι για να βελτιώσετε την σεξουαλική σας ζωή

  Οι φυσικές μεταμορφώσεις που υφίσταται το σώμα σας καθώς μεγαλώνετε έχουν επίσης σημαντική επίδραση στη σεξουαλικότητά σας. Τα μειωμένα επίπεδα ορμονών και οι αλλαγές στη νευρολογική και κυκλοφορική λειτουργία μπορεί να οδηγήσουν σε σεξουαλικά προβλήματα, όπως στυτική δυσλειτουργία ή κολπικό πόνο. Τέτοιες σωματικές αλλαγές συχνά σημαίνουν ότι η ένταση του νεανικού σεξ μπορεί να δώσει τη θέση της σε πιο συγκρατημένες αντιδράσεις κατά τη μέση ηλικία. Αλλά τα συναισθήματα της ωριμότητας – αυξημένη αυτοπεποίθηση, καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες και μειωμένες αναστολές – μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας πιο πλούσιας, πιο λεπτής και τελικά ικανοποιητικής σεξουαλικής εμπειρίας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες του σεξ αργότερα στη ζωή τους. Κατανοώντας τα κρίσιμα φυσικά και συναισθηματικά στοιχεία που αποτελούν τη βάση του ικανοποιητικού σεξ, μπορείτε να αντιμετωπίσετε καλύτερα τα προβλήματα εάν προκύψουν.

  Διαμορφώστε την ερωτική σας ζωή όπως την θέλετε

  Η αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων είναι ευκολότερη τώρα από ποτέ. Φάρμακα και επαγγελματίες σεξοθεραπευτές είναι εκεί αν τα χρειάζεστε. Αλλά μπορεί να είστε σε θέση να επιλύσετε μικρά σεξουαλικά ζητήματα κάνοντας μερικές προσαρμογές στο στυλ της αγάπης σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι.

  • Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας. Υπάρχουν πολλά καλά υλικά αυτοβοήθειας για κάθε είδος σεξουαλικού ζητήματος. Περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο ή στο τοπικό σας βιβλιοπωλείο, επιλέξτε μερικούς πόρους που ισχύουν για εσάς και χρησιμοποιήστε τους για να βοηθήσετε εσάς και τον σύντροφό σας να ενημερωθείτε καλύτερα για το πρόβλημα.
  • Δώστε χρόνο στον εαυτό σας. Καθώς μεγαλώνετε, οι σεξουαλικές σας αποκρίσεις επιβραδύνονται. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητες επιτυχίας βρίσκοντας ένα ήσυχο, άνετο περιβάλλον για σεξ χωρίς διακοπές. Επίσης, κατανοήστε ότι οι φυσικές αλλαγές στο σώμα σας σημαίνουν ότι θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να διεγερθείτε και να φτάσετε σε οργασμό.
  • Χρησιμοποιήστε λίπανση. Συχνά, η κολπική ξηρότητα που ξεκινά στην περιεμμηνόπαυση μπορεί εύκολα να διορθωθεί με λιπαντικά υγρά και τζελ. Χρησιμοποιήστε τα ελεύθερα για να αποφύγετε το επώδυνο σεξ – ένα πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει λίμπιντο και αυξανόμενες εντάσεις στις σχέσεις.
  • Διατηρήστε τη σωματική στοργή. Ακόμα κι αν είστε κουρασμένοι, τεταμένοι ή αναστατωμένοι για το πρόβλημα, η ενασχόληση με τα φιλιά και τις αγκαλιές είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός συναισθηματικού και σωματικού δεσμού.
  • Εξασκηθείτε στο άγγιγμα. Οι τεχνικές αισθητικής εστίασης που χρησιμοποιούν οι σεξοθεραπευτές μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε τη φυσική οικειότητα χωρίς να αισθάνεστε πίεση. Πολλά βιβλία αυτοβοήθειας και εκπαιδευτικά βίντεο προσφέρουν παραλλαγές σε αυτές τις ασκήσεις. Μπορεί επίσης να θέλετε να ζητήσετε από τον σύντροφό σας να σας αγγίξει με τρόπο που θα ήθελε να τον αγγίζουν.

  - Advertisement -

  • Γράψτε τις φαντασιώσεις σας. Αυτή η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε πιθανές δραστηριότητες που πιστεύετε ότι μπορεί να είναι μια στροφή για εσάς ή τον σύντροφό σας. Δοκιμάστε να σκεφτείτε μια εμπειρία ή μια ταινία που σας ξεσήκωσε και μετά μοιραστείτε τη μνήμη σας με τον σύντροφό σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με χαμηλή επιθυμία.

  ΠΗΓΗ

  Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Latest Posts