Άγριος καβγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του βουλευτή Ahmet Şık στην τουρκική Βουλή, με αποτέλεσμα βουλευτές να πιάνονται στα χέρια και εικόνες με αίματα στο πάτωμα να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.
Σύμφωνα με το τουρκικό yenicaggazetesi.com.tr ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Numan Kurtulmuş, είχε συγκαλέσει αυτήν την έκτακτη συνεδρίαση.
AK Partili Alpay Özalan, Ahmet Şık’a kürsüde böyle saldırdı
DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in çıkan arbedede yaralandığı görüldü
Tüm olaylar yaşanırken TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ divanı terk etti pic.twitter.com/mTVwxb8yGb
— duvaR (@gazeteduvar) August 16, 2024
Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο βουλευτής του TİP Ahmet Şık, που βρισκόταν στο βήμα, γύρισε προς τους βουλευτές του AKP και είπε: «Δεν ντρέπεστε».
Στη συνέχεια βουλευτές του AKP κατευθύνθηκαν στο βήμα. Ο πρόεδρος της Ομάδας του AKP, Αμπντουλάχ Γκιουλέρ, φώναξε στον Ahmet Şık: «Σκάσε», με τον Şık να απαντάει «Εσύ είσαι, ρε κάθαρμα!».
Η κατάσταση εξετράπη και ο Bekir Bozdağ διέκοψε τη συνεδρίαση λόγω της έντασης. Ο Gülistan Kılıç Koçyiğit, μέλος του κόμματος DEM εθεάθη να τραυματίζεται στον καυγά που ακολούθησε, με τον αναπληρωτή πρόεδρο Bekir Bozdağ να αποχωρεί.
