24.3 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Ρωμανός για Γερουλάνο: Παραδέχεται ως ανεδαφική την πρόταση ΠΑΣΟΚ για έκτακτη φορολόγηση τραπεζών

Κριτική στον Παύλο Γερουλάνο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου σχετικά με την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών.

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι μια τέτοια ενέργεια θα είχε ως αποτέλεσμα «λιγότερο δανεισμό και υψηλότερο κόστος δανεισμού».

Ο κ. Ρωμανός σχολίασε πως οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ανεδαφική και αντιφατική, καθώς, αντί να ωφελήσει τους πολίτες, θα επιβάρυνε την οικονομική τους κατάσταση. «Ο κ. Γερουλάνος, σε συζήτηση με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρο Πελαγίδη, ουσιαστικά ομολόγησε ότι η πρόταση του κόμματός του δεν είναι βιώσιμη και οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα», τόνισε ο κ. Ρωμανός.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί με γνώμονα τη σοβαρότητα και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για λαϊκισμό και έλλειψη υπευθυνότητας. «Το ΠΑΣΟΚ φέρνει τροπολογίες χωρίς ουσιαστική βάση, επιχειρώντας να εξαπατήσει τους πολίτες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αναμένει την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Related posts

Το «τερμάτισαν» σε γάμο στο Αγρίνιο: Πήγαν με σημαίες του ΠΑΣΟΚ – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Magdas News

Ο Μητσοτάκης έπαιξε ποδόσφαιρο με τον γιο του, Κωνσταντίνο – Δείτε φωτογραφίες

Magdas News

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Συγκινητικές στιγμές μετά το χάλκινο στο EuroBasket

Magdas News