magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Ροδόχρους ακμή: 4 τρόποι με τους οποίους η υγεία του εντέρου σας καταστρέφει το δέρμα σας

Το λαμπερό δέρμα μας βοηθά να δείχνουμε και να νιώθουμε καλύτερα, και πράγματα όπως τα ξεσπάσματα, τα χτυπήματα και το ανεξέλεγκτο κοκκίνισμα μπορούν πραγματικά να μειώσουν την αυτοεκτίμησή μας. Σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουμε το καλύτερο πρόσωπό μας στον κόσμο, μπορεί να καταφύγουμε σε κάθε είδους ακριβούς ορούς, κρέμες και άλλες τοπικές θεραπείες για να αποκτήσουμε μια λεία επιδερμίδα χωρίς ατέλειες. Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να είναι περισσότερο από το βαθύ δέρμα. Πιθανότατα έχετε ακούσει για τη σύνδεση μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου σας, αλλά τι γίνεται με το έντερο και το δέρμα σας;

Η αυξανόμενη έρευνα δείχνει ότι η πέψη παίζει αναπόσπαστο ρόλο στην υγεία του δέρματος, σε αυτό που είναι γνωστό ως άξονας εντέρου-δέρματος. Και συγκεκριμένα, ένα κοινό δερματικό πρόβλημα μπορεί να συνδέεται με την υγεία του εντέρου σας και όχι με τον τρόπο που πλένετε το πρόσωπό σας ή τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι είναι, ποια από τα συμπτώματά του θα μπορούσαν να προκληθούν από την πέψη σας και πώς μπορείτε να αποκτήσετε το υγιές δέρμα που όλοι θέλουμε θεραπεύοντας το έντερο σας.

  • Το επίμονο κοκκίνισμα μπορεί να είναι σημάδι αυτής της κατάστασης: Περισσότεροι από 14 εκατομμύρια άνθρωποι παλεύουν με τη ροδόχρου ακμή, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η οποία σημειώνει επίσης ότι όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα και ανοιχτόχρωμα μαλλιά και μάτια είναι πιο πιθανό να προσβληθούν. Η ροδόχρους ακμή προκαλεί πολλά συμπτώματα, με το πιο συνηθισμένο να είναι το επίμονο κόκκινο κοκκίνισμα γύρω από τη μύτη και το κεντρικό μέρος του προσώπου σας. Οι εξάρσεις μπορεί να εμφανίζονται κάθε λίγες εβδομάδες ή μήνες και περιστασιακά το κοκκίνισμα μπορεί επίσης να επηρεάσει το μέτωπο, το λαιμό και το στήθος. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ερυθρότητα μπορεί να γίνει μόνιμη, λόγω της διαστολής των μικρών αιμοφόρων αγγείων στο πρόσωπό σας.
  • Η ροδόχρους ακμή μπορεί να προκαλέσει ορατές φλέβες του προσώπου: Εάν παρατηρήσετε φλέβες αραχνοειδείς στο πρόσωπό σας, μπορεί να ευθύνονται τα προβλήματα του εντέρου. Αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα της ροδόχρου ακμής, γνωστό ως τελαγγειεκτασίες, εμφανίζεται όταν τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία στη μύτη και τα μάγουλά σας σπάνε και γίνονται ορατά, σχηματίζοντας ένα μοτίβο που μοιάζει με ιστό στο δέρμα σας. Μια βακτηριακή λοίμωξη του εντέρου που ονομάζεται ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι κοινή σε άτομα με ροδόχρου ακμή και θα μπορούσε να επιδεινώσει τα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων των ορατών φλεβών του προσώπου.
  • Τα πρησμένα εξογκώματα στο πρόσωπό σας μπορεί να προέρχονται από το έντερό σας: Μερικοί άνθρωποι με ροδόχρου ακμή αναπτύσσουν μικρά, κόκκινα, γεμάτα πύον εξογκώματα (που ονομάζονται βλατίδες ή φλύκταινες) που μοιάζουν με ακμή. Αυτά τείνουν να αναπτύσσονται στη μύτη, τα μάγουλα και το πηγούνι. Παρόμοια με το κοκκίνισμα προσώπου, τα εξογκώματα της ροδόχρου ακμής έρχονται και παρέρχονται σε εξάρσεις. “Οι φλεγμονώδεις βλάβες ή οι βλατίδες της ροδόχρου ακμής αντιμετωπίζονται καλύτερα με συνταγογραφούμενα φάρμακα ή αντιβιοτικά”, λέει ο Skotnicki. “Οι τοπικές αλοιφές που δεν συνταγογραφούνται… μπορεί να οδηγήσουν σε ήπια βελτίωση.”

  • Η ροδόχρους ακμή μπορεί να επηρεάσει και τα μάτια σας: Εκτός από τη μύτη, τα μάγουλα και το μέτωπο, η ροδόχρου ακμή μπορεί να επηρεάσει τα μάτια και τα βλέφαρά σας σε μια κατάσταση που ονομάζεται οφθαλμική ροδόχρου ακμή. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ερυθρότητα, ξηρότητα, κάψιμο, δακρύρροια, θολή όραση, πρησμένα βλέφαρα και αίσθηση ξένου αντικειμένου κολλημένου στο μάτι. Για μερικούς ανθρώπους, τα οφθαλμικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν πριν από άλλα σημάδια ροδόχρου ακμής.

Εάν παρατηρήσετε αυτά τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής που σχετίζονται με τα μάτια, προτείνονται κομπρέσες και η χρήση βρεφικού σαμπουάν για το πλύσιμο των βλεφάρων και τη διατήρηση της καλής υγιεινής των βλεφάρων. Εάν αυτά δεν βοηθούν, επισκεφτείτε έναν οφθαλμίατρο ή έναν δερματολόγο για πρόσθετες συμβουλές.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς μπορείς να διαχειριστείς το άγχος μιας νέας αρχής;

News Room

Βιταμίνη Α: Τα οφέλη και οι τροφές για να μην σας λείψει ποτέ

News Room

Κουνούπια: Ποιους προτιμούν να τσιμπούν – Η μυρωδιά, η ομάδα αίματος, το αλκοόλ

News Room A