21.9 C
Αθήνα
Σάββατο, 23 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Ράνια Θρασκιά: “Ο νέος πρόεδρος να κάνει αυτοκριτική αλλιώς δεν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα”

Ράνια Θρασκιά: "Ο νέος πρόεδρος να κάνει αυτοκριτική αλλιώς δεν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα"

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Θρασκιά, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και ανέλυσε την κατάσταση στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στις εντάσεις που υπάρχουν μεταξύ των στελεχών του κόμματος.

Αρχικά, η κ. Θρασκιά αναγνώρισε ότι οι διαφωνίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται, αλλά τόνισε ότι είναι ξεκάθαροι οι δρόμοι που έχουν επιλέξει τα στελέχη του κόμματος. Ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να οδηγεί την πορεία του προς την ίδρυση νέου κόμματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε αναμονή για την εκλογή νέου προέδρου. Η κ. Θρασκιά επεσήμανε την ανάγκη ο νέος πρόεδρος να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα και να αντιμετωπίσει τις πληγές του κόμματος που προέκυψαν από το συνέδριο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας τραυματισμένος χώρος, και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η βουλευτής ανέφερε ότι υπήρξαν αποκλεισμοί που δεν έπρεπε να συμβούν, όπως η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, και τόνισε την ανάγκη για αυτοκριτική από τον νέο πρόεδρο, αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει μέλλον. «Ο νέος πρόεδρος πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με ειλικρίνεια, αλλιώς δεν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ», είπε. Η κ. Θρασκιά τόνισε τη σημασία της δημοκρατικότητας και των δημοκρατικών διαδικασιών μέσα στο κόμμα, σημειώνοντας ότι αν και δεν υποστήριξε αρχικά τον Στέφανο Κασσελάκη, στήριξε την υποψηφιότητά του για τη δημοκρατική διαδικασία που αυτή εκπροσωπούσε.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της βάσης του κόμματος στις μελλοντικές εκλογές, η κ. Θρασκιά εξέφρασε την ανησυχία της για το ποιος θα εκπροσωπήσει το προοδευτικό τόξο και θα φέρει κοντά τους πολίτες που πλήττονται από τις τρέχουσες πολιτικές. Σημείωσε ότι, παρά τις μειώσεις των τιμών, η καθημερινότητα των πολιτών παραμένει δύσκολη, λόγω των τεράστιων αυξήσεων που προηγήθηκαν.

Related posts

Viral η Λατινοπούλου στις ΗΠΑ: Ο υποψήφιος υπουργός Δικαιοσύνης ανέβασε το video της

Magdas News

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στη διεθνή προσπάθεια για την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών»

Magdas News

Ούτε στο επίσημο γεύμα δεν έβγαλε το καπέλο η Μελάνια Τραμπ

Magdas News