magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

“Σεξουαλική βία”: Το νέο βιβλίο του ψυχίατρου Ορέστη Γιωτάκου!

«Σεξουαλική βία» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του ψυχίατρου Ορέστη Γιωτάκου MSc, PhD, επιστημονικού υπεύθυνου της Διεπιστημονικής Εταιρείας Ψυχολογικής Παρέμβασης «Ομπρέλα», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις. 

Τα πρόσφατα, καταιγιστικά γεγονότα στη χώρα μας σε σχέση με τη σεξουαλική βία και την παιδοφιλία, μέρος και συνέχεια μιας διεθνούς ανάγκης να ξεσκεπάσουμε –κάθε κοινωνία χωριστά αλλά, όπως φαίνεται, με κοινό αίτημα– φαινόμενα κρυμμένα που αποφεύγαμε, απαιτούν μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα και μεγάλο σεβασμό στην προσέγγισή τους. Πρωτίστως για τα θύματα που βιώνουν καταστάσεις βαθύτατα τραυματικές και καλούνται να συνεχίσουν τη ζωή τους, με όποιον τρόπο και αν καταφέρει ο καθένας να διαχειριστεί ή να περιχαρακώσει μια εμπειρία σχεδόν ανείπωτη. ∆ευτερευόντως για τους θύτες, των οποίων το δράμα συχνά έρχεται σαν απάντηση σε δικές τους εμπειρίες του παρελθόντος, που ούτε κατάφεραν ποτέ ούτε τους δόθηκε η ευκαιρία να τις μοιραστούν, να τις επεξεργαστούν και να τις υπερβούν. 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη απόπειρα να συγκεντρώσει την εμπειρία του συγγραφέα και τη διεθνή βιβλιογραφία, προκειμένου να ανοίξει μια συζήτηση δύσκολη, αλλά έγκυρη και πολυεπίπεδη, όπως τα θέματα που πραγματεύεται: ζητήματα που άπτονται της ψυχιατρικής νοσολογίας και της κοινωνιολογίας, των θεωριών που συνεισφέρουν στην κατανόηση και των νομικών διαστάσεων. Η πολυπρισματικότητα και η αξιοπιστία του, ο σαφής και άμεσος τρόπος έκθεσης των θεμάτων, το καθιστούν βιβλίο αναφοράς για κάθε μελλοντική επεξεργασία. 

Ο συγγραφέας Ορέστης Γιωτάκος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή, στη Θεσσαλονίκη το 1985. Το 1992 απέκτησε την ειδικότητα του Ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το 1998 το MSc in Neuroscience στο Institute of Psychiatry στο Λονδίνο, ενώ από το 2003 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στo χώρο της Ψυχιατρικής, στους τομείς Ψυχοπαθολογίας και Πρόληψης. Διετέλεσε διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (2009- 2016). Είναι ιδρυτής της ΑΜΚΕ «Oμπρέλα – Νευροεπιστήμες & Ψυχική Υγεία» (www.obrela.gr), συντάκτης του περιοδικού «Dialogues in Clinical Neuroscience & Mental Health» (www.obrela-journal.gr) και εμπνευστής της καμπάνιας «I care for my brain» (www.icareformybrain.org).

Σχετικές αναρτήσεις

George R. R. Martin, πόσες πίκρες θα μας δώσεις για το τελευταίο βιβλίο του Game of Thrones;

News Room A

Summer Bazaar & Lunch by the pool για τους σκοπούς του MDA Ελλάς

News Room A

Oscars 2022: Τα φαβορί και το μεγάλο ντέρμπι στην αποψινή τελετή

News Room A