magdasnews.gr
People & Politics

“Έφυγε”, σε ηλικία 84 ετών, ο κορυφαίος Καθηγητής Ακτινολογίας Δημήτρης Κελέκης

"Έφυγε", σε ηλικία 84 ετών, ο κορυφαίος Καθηγητής Ακτινολογίας Δημήτρης Κελέκης

Η σύζυγος του Μάριον, τα δυο του παιδιά Αλέξης και Αναστασία, τα τέσσερα εγγόνια του, φίλοι και συνεργάτες θα τον αποχαιρετήσουν το Σάββατο στις 11 πμ  στο Πρώτο Νεκροταφείο. 

Ο Δημήτρης Κελέκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1938 και σπούδασε στην ιατρική σχολή του ΑΠΘ, ενώ έλαβε την ειδικότητα της ακτινολογίας και το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Το 1989 εκλέγεται καθηγητής ακτινολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, θέση που διατηρεί μέχρι το 1992, όταν και αναλαμβάνει Διευθυντής Ακτινολογίας στο Ωνάσειο. Το 1996, εκλέγεται καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο συνταξιοδοτείται το 2005.

Την περίοδο 2005-2016 αναλαμβάνει Διευθυντής της μονάδας ιατρικής απεικόνισης στο Ευγενίδειο και από το 2016 ήταν Διευθυντής της Μονάδας Απεικόνισης και Επεμβατικής Ακτινολογίας στο ΙΑΣΩ.

Ο Δημήτριος Κελέκης ήταν διεθνώς αναγνωρισμένος για την συνεισφορά και το ερευνητικό του έργο στο χώρο της επεμβατικής ακτινολογίας, έργο για το οποίο έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο (Χρυσούν Μετάλλιο/ Αμερικανικής Εταιρίας Ακτινολογίας, Distinguished Fellow/ Ευρωπαϊκή Ένωση Επεμβατικών Ακτινολόγων, Χρυσούν Μετάλλιο/ JVIR Editor’s).

Παράλληλα ήταν ιδρυτής και επί 20ετίας Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επεμβατικής Ακτινολογίας, Νευροακτινολογίας και Αγγειοακτινολογίας, ενώ έχει διατελέσει Μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του CIRSE (Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe), και πρόεδρος επί διετία του Board of trustees του CIRSE.

Ο Δημήτρης  Κελέκης υπήρξε δημιουργός του έτους Παιδείας – Δωρεάν Παιδεία, έχει τιμηθεί με σημαντικές θέσεις, όπως Πρόεδρος του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας, Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας (Αθήνα 1986) και εκ νέου Πρόεδρος Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας (Κρήτη 1994), Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Πρόεδρος του Κολλεγίου των Ακτινολόγων και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Επεμβατικής Ακτινολογίας.

Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος όλων των φοιτητών της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ και της ΦΕΑΠΘ – Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Ακτινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.

Ο καθηγητής Δημήτρης Κελέκης υπήρξε σε όλη του την πορεία κυρίως ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ήταν πάντα γενναιόδωρος και πρόθυμος για όλους όσοι είχα ανάγκη και προσφεύγαν σε αυτόν. Ευγενής, αισιόδοξος, ευαίσθητος, χαμογελαστός χωρίς διακρίσεις, με καλοσύνη και ανθρωπιά. Στις σχέσεις του με τους ασθενείς χτιζόταν η απαραίτητη εμπιστοσύνη, γιατί ο ίδιος δεν κρατούσε ποτέ αποστάσεις και ήταν πάντα εκεί να στηρίξει, να βοηθήσει, να δυναμώσει, να ενθαρρύνει, να δώσει κουράγιο σε όλους.

Καλό ταξίδι Δημήτρη Κελέκη 

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ! Όταν δάκρυσε ο Τόλης Βοσκόπουλος: Η συνέντευξη του “πρίγκιπα του ελληνικού τραγουδιού” στον Νίκο Χατζηνικολάου (video)

News Room A

Κασσελάκης για Παπανώτα: Καλά έκανα!

Newsroom

Ανείπωτη θλίψη για το χαμό του «Παγκόσμιου Έλληνα», Αλέξη Μανθεάκη

News Room A