magdasnews.gr
People & Politics

Πρότυπο ανθρωπιάς! Συγκινεί ο 77χρονος που χάρισε το σπίτι του σε ορφανοτροφείο

Πρότυπο ανθρωπιάς! Συγκινεί ο 77χρονος που χάρισε το σπίτι του σε ορφανοτροφείο

Κάνει το κόσμο γύρω του καλύτερο, ο 77χρονος συνταξιούχος ναυτικός, κ. Γιάννης Μανουσάκης από την Τήλο. Ο ίδιος με τη σύζυγό, δεν έκαναν παιδιά, όμως προσφέρει στέγη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Χάρισε το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου, ενώ ο κατάλογος με τα ευεργετήματά του δε σταματάει εκεί.

Ο κ. Γιάννης Μανουσάκης έκανε μεγάλες δωρεές και στο νοσοκομείο του νησιού. Αγόρασε εξάρτημα αξίας 6.700 ευρώ και λειτούργησε ο τομογράφος, έδωσε  ακόμη 37. 400 ευρώ και αγοράστηκαν δύο κρεβάτια εντατικής με όλο τον εξοπλισμό, κι έχει κι άλλες 10.000 ευρώ σε οικονομίες που θα τα δώσει κι αυτά, «για να πιάσουν τόπο στην υγεία» καθώς θέλει να “πιάσουν τόπο τα χρήματα που έβγαλε από τη θάλασσα”.

Ο κ. Μανουσάκης μίλησε στη εφημερίδα Ροδιακή, η οποία αναφέρει στο ρεπορτάζ της ότι ο 77χρονος πρώην ναυτικός που ζει από τη σύνταξη του ΝΑΤ μαζί με τη σύζυγό του «όλο βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζει, για να πληρώσει το ενοίκιο κάποιου, τα φάρμακα κάποιου άλλου».

Στη συνέντευξη του, ο ίδιος παραδέχεται : “Και το σπίτι μου, εδώ στο Μεγάλο Χωριό της Τήλου, το 2011 το δώρισα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου, με συμβολαιογραφική πράξη να έρχονται τα παιδιά και να μένουν όταν πεθάνω. Έκανα με τέτοιο τρόπο τη συμβολαιογραφική πράξη, ώστε να μην βρεθεί κανείς να το πουλήσει, να το χαίρονται τα παιδιά, αφού δεν κάναμε δικά μας τέκνα”.

Σχετικές αναρτήσεις

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Πόρτο Χέλι η νέα του κατοικία μετά την πώληση του «παλατιού» του

News Room A

Τόλης Βοσκόπουλος: Σαράντα μέρες μετά, βρήκαν άδειους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς

News Room A

ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ ο Πάνος Καμμένος: Αυτή είναι η φωτογραφία που άφησε το Instagram με το στόμα ανοιχτό

News Room A