magdasnews.gr
Για την υγεία μας

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δείτε για ποιους η Μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δείτε για ποιους η Μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα!

Υψηλό κίνδυνο από τη μετάλλαξη Ομικρον διατρέχουν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού – Τι έδειξαν δύο πρόσφατες μελέτες.

Μάλιστα τα ίδια είπε σήμερα, στην προγραμματισμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό και η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου.
Αναλυτικά ανέφερε: 

«Δεδομένα από μία πρόσφατη πειραματική μελέτη που εξέτασε την αντισωματική απάντηση μετά από νόσο επιβεβαίωσε αυτό που βλέπουμε και στην κοινότητα τις τελευταίες εβδομάδες. Δηλαδή ότι προηγούμενη νόσηση από κορονοϊό δεν προσφέρει σχεδόν καμία προστασία έναντι επαναμόλυσνης από την παραλλαγή Ομικρον.

Ακόμη, μια καλά τεκμηριωμένη μελέτη από τη Σουηδία που προδημοσιεύτηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ότι όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ο κίνδυνος σοβαρής νόσου μειώθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του πανδημικού κύματος που προκάλεσε η Ομικρον.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι ο εμβολιασμός προσφέρει σημαντική προστασία έναντι της νόσου Ομικρον, της σοβαρής νόσου και της εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι για τους ανεμβολίαστους ηλικίας άνω των 65 ετών, αλλά και για τους ανεμβολίαστους άνδρες ηλικίας άνω των 40 ετών αλλά με υποκείμενα νοσήματα ο κίνδυνος σοβαρής νόσου είναι εξίσου υψηλός ανεξάρτητα με το αν έχουν νοσήσει με Ομικρον ή με Δέλτα.

Για αυτό τον πληθυσμό λοιπόν η Ομικρον σίγουρα δεν αποτελεί μια απλή ίωση.»

Σχετικές αναρτήσεις

Γιατί αυξάνεται η ζήτηση για αποκατάσταση μαλλιών από τους άνδρες;

News Room A

Πόνος στη μέση: Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;

News Room A

Έμμηνος ρύση: Το άγχος που σχετίζεται με την πανδημία συνδέεται με αλλαγές στον κύκλο

News Room A