magdasnews.gr
Για την υγεία μας

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά είναι τα συμπτώματα της Μετάλλαξης Όμικρον – Όσα πρέπει να γνωρίζετε και τι πρέπει να κάνετε αν εμφανιστούν

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά είναι τα συμπτώματα της Μετάλλαξης Όμικρον - Όσα πρέπει να γνωρίζετε και τι πρέπει να κάνετε αν εμφανιστούν

Γιατρός από τη Νότια Αφρική, μιλώντας στην “Telegraph”, ανέλυσε τις διαφορές της Μετάλλαξης Όμικρον και τα συμπτώματά της, από άλλες παραλλαγές του κορωνοϊού.

Η Δρ. Ανζελίκ Κούτζι είπε ότι ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την πιθανότητα μιας νέας μετάλλαξης, όταν ασθενείς στο ιδιωτικό της ιατρείο στην πρωτεύουσα Πρετόρια άρχισαν να έρχονται στις αρχές αυτού του μήνα με συμπτώματα Covid-19 που δεν έβγαζαν αμέσως νόημα και δεν παρέπεμπαν σε κορωνοϊό.

«Τα συμπτώματά τους ήταν τόσο διαφορετικά και τόσο ήπια από εκείνα που είχα αντιμετωπίσει πριν», είπε η Δρ. Ανζελίκ Κούτζι, γιατρός για 33 χρόνια που προεδρεύει της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης παράλληλα με το ιατρείο της.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος για πανικό, καθώς δεν βλέπουμε ασθενείς με βαριά ασθένεια», δήλωσε στην “Telegraph” η Δρ. Ανζελίκ Κούτζι, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νότιας Αφρικής. H Ανζελίκ Κούτζι είπε ότι οι ασθενείς με COVID-19 που μολύνθηκαν με την Όμικρον συχνά παραπονιούνται για «σοβαρή κόπωση» για μία ή δύο ημέρες σε συνδυασμό με πονοκεφάλους και πόνους στο σώμα πριν βελτιωθούν οι κατάστασή τους. Είπε ότι ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν επίσης ξηρό βήχα ή γρατσουνιά στο λαιμό.

Η ίδια, εξήγησε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που έχει δει μέχρι σήμερα, ήταν ηλικίας κάτω των 40 ετών και επομένως λιγότερο ευάλωτοι σε σοβαρές λοιμώξεις αρχικά.

Σχετικές αναρτήσεις

Καπνίστριες – εγκυμονούσες προσοχή: Μεγάλος ο κίνδυνος το παιδί σας να παρουσιάσει ΔΕΠΥ

News Room

Πρόληψη του Κακοήθους Μελανώματος: Λάτρεις της ηλιοθεραπείας οι Έλληνες παρά τους αναγνωρισμένους κινδύνους!

News Room A

Καρκίνος μαστού: Πρόληψη, διάγνωση, αντιμετώπιση

News Room A