magdasnews.gr
People & Politics

Πρίγκιπας Χάρι για Φίλιππο: «Σε ευχαριστώ για την υπηρεσία σου, την αφοσίωσή σου στη γιαγιά και που πάντα ήσουν ο εαυτός σου»

Πρίγκιπας Χάρι για Φίλιππο: «Σε ευχαριστώ για την υπηρεσία σου, την αφοσίωσή σου στη γιαγιά και που πάντα ήσουν ο εαυτός σου»

Ο πρίγκιπας Χάρι, αποχαιρέτησε τον παππού του πρίγκιπα Φίλιππο, ενώ τόνισε την τρομερή απώλεια του, που θα έχει αντίκτυπο και στην οικογένειά του αλλά και στη χώρα.

 

Συγκεκριμένα ο πρίγκιπας Χάρι όταν γύρισε από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ενόψει της κηδείας του Φιλίππου, το Σάββατο, ότι ο Δούκας του Εδιμβούργου, υπήρξε σύμβολο αφοσίωσης στην βασίλισσα, αλλά και σε ολόκληρη και Μεγάλη Βρετανία.

«Επομένως, παππού, σε ευχαριστώ για την υπηρεσία σου, την αφοσίωσή σου στη γιαγιά και που πάντα ήσουν ο εαυτός σου».

«Η Μέγκαν, ο Άρτσι κι εγώ (όπως και η δισέγγονή σου, που πρόκειται να γεννηθεί) θα κρατάμε ένα ιδιαίτερο μέρος για εσένα στις καρδιές μας», λέει ο Χάρι.

Λίγο πριν, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βασιλικού θρόνου, χαιρέτισε τον «παππού» του πρίγκιπα Φίλιππο για την ευσυνείδητη υπηρεσία του στο στέμμα, υπογράμμισε, όμως, ότι ο εκλιπών δούκας θα ήθελε τα μέλη της βασιλικής οικογένεια να συνεχίσουν αυτό που κάνουν.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απέτισε φόρο τιμής ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου στον Φίλιππο.

«Προσέφερε μια συγκεκριμένη υπηρεσία την οποία, όπως εγώ πιστεύω, εμείς στη Βουλή (των Κοινοτήτων) γνωρίζουμε πως στις καρδιές μας ήταν η σπουδαιότερη από όλες: η αδιάκοπη αγάπη που έδωσε στην Αυτή Μεγαλειότητα τη βασίλισσα, ως υποτελής με όλο του το είναι, όπως ο ίδιος είπε κατά την ενθρόνισή της. Την υποστήριζε καθόλη τη διάρκεια αυτής της φανταστικής δεύτερης Ελισαβετιανής εποχής, της πιο μακράς έως σήμερα ηγεμονίας σε οποιαδήποτε μοναρχία στην ιστορία μας», είπε ο Τζόνσον ενώπιον των βουλευτών.

Οι Βρετανοί βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου.

Σχετικές αναρτήσεις

“Έχω φωτογραφίσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου χωρίς μάσκα και είναι όμορφη”

News Room A

Πέθανε ο κορυφαίος ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ – H ζωή και το έργο του

News Room A

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη: “Ραντεβού στα λουλουδάδικα της Βουλής”

News Room A