15.4 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022
More

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πουρές γλυκοπατάτας με καρότο – Η απόλυτη συνταγή για το Σαββατοκύριακο

    Πουρές γλυκοπατάτας με καρότο – Τέλειο και αρωματικό συνοδευτικό για το κυρίως σας

    Υλικά

    • 600 γρ. μικρές γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
    • 400 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
    • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
    • 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
    • 1 κ. γλ. κανέλα
    • Αλάτι και πιπέρι
    • Θυμάρι, για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε αρκετό νερό για να τα καλύψει και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και τα καρότα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
    Βήμα 2
    Σουρώστε και επιστρέψτε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 2 λεπτά.
    Βήμα 3
    Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το βούτυρο, την κανέλα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Βήμα 4
    Σερβίρετε πασπαλίζοντας με θυμάρι.
    - Advertisement -

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ