magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Πως θα καταλάβετε ότι κολλήσατε κορωνοϊό, αφού κάνατε το εμβόλιο

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ένα σημάδι πως το εμβόλιο λειτουργεί και ο οργανισμός ανταποκρίνεται - Πώς να τις αντιμετωπίζετε

Οι εμβολιασμένοι πολίτες που νόσησαν ξανά από κορωνοϊό αναφέρουν τα συμπτώματα τους και οι ειδικοί προειδοποιούν πως είναι διαφορετικά από εκείνων που νοσούν για πρώτη φορά χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με το NHS, όπως δημοσιεύθηκε στο ygeiamou.gr, τα τρία κομβικά συμπτώματα της Covid-19 για όποιον ασθενεί πρώτη φορά χωρίς να έχει κάνει εμβόλιο είναι ο επίμονος βήχας, ο υψηλός πυρετός και η απώλεια της γεύσης ή της όσφρησης. Από την άλλη, βάσει των στοιχείων που συλλέγονται από την εφαρμογή ZOE Symptom Tracker, τα συμπτώματα νέας μόλυνσης με κορωνοϊό που παρουσιάστηκαν σε εμβολιασθέντες ασθενείς είναι τα εξής:

Το φτέρνισμα θεωρείται ένα από τα κυριότερα συμπτώματα που αναφέρουν οι εμβολιασμένοι Βρετανοί. Το φτέρνισμα δεν αποτελεί τυπικό σύμπτωμα νόσησης με κορωνοϊό και συχνά αποδίδεται σε αλλεργίες.

Ωστόσο στην περίπτωση των εμβολιασμένων το συνεχόμενο φτέρνισμα χωρίς προφανή λόγο, ενδέχεται να αποτελεί σύμπτωμα της Covid-19 και όχι αλλεργίας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι ο πονοκέφαλος, η καταρροή και ο πονόλαιμος είναι τα κύρια συμπτώματα που αναφέρουν οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού που νόσησαν εκ νέου.

Τα δεδομένα για τα συμπτώματα αυτά προέρχονται από τα στοιχεία 2.278 εμβολιασμένων ενηλίκων Βρετανών με θετικό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού οι οποίοι ενημέρωσαν την εφαρμογή ZOE Symptom Tracker με τα συμπτώματά τους.

Οι ειδικοί ανέλυσαν τα δεδομένα και τα συνέκριναν με εμβολιασμένους ενήλικες που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό καθώς και με μη εμβολιασμένους ενήλικες με θετικά τεστ κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι ειδικοί δεν αποκάλυψαν εάν αυτά τα δεδομένα αφορούσαν εμβολιασθέντες και με τις δυο δόσεις ή μόνο με τη μία.

Σχετικές αναρτήσεις

Συκώτι: Οι 8 τροφές που το κρατούν υγιές

News Room A

Εγκυμοσύνη: Δείτε αν μεταδίδεται ο κορωνοϊός από μητέρα σε νεογνό

News Room A

Νέα Έρευνα: Εντοπίστηκε κίνδυνος για την υγεία μεταξύ της έλλειψης ύπνου και των καρδιακών παθήσεων

News Room A