magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Πώς θα καταλάβετε αν το αντισηπτικό που αγοράσατε είναι ασφαλές

Καλή η προστασία από τον κορωνοϊό, αλλά η σωστή απολύμανση, θέλει και σωστά προϊόντα. Το magdasnews σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεχωρίζετε τα απόλυτα ασφαλή προϊόντα απολύμανσης για τα παιδιά σας και εσάς.

Μεθανόλη
Η ουσία αυτή είναι ιδιαιτέρως τοξική και μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετό και πονοκέφαλο όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποσότητα στο δέρμα, ενώ η κατάποσή της μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο. Για αυτό, αν το αντισηπτικό που πήρατε περιέχει μεθανόλη, καλό είναι να το απορρίψετε για το παιδί σας.

Ποσοστό αλκοόλης
Τα αντισηπτικά που έχουν ως βάση την αλκοόλη μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των μικροβίων στα χέρια σας, αλλά δεν μπορούν να εξουδετερώσουν όλους τους τύπους αυτών. Για αυτό και θα πρέπει να επιλέγετε αντισηπτικά με αλκοόλη στα 60% – 95% για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ημερομηνία λήξης και σωστή αποθήκευση
Όσα αντισηπτικά περιέχουν αλκοόλη, έχουν αντίστοιχα και ημερομηνία λήξης. Μην ξεχνάτε να κλείνετε σωστά το μπουκάλι, ώστε να μην εξατμίζεται η αλκοόλη του αντισηπτικού σας. Αν δεν προσέχετε σταδιακά το αντισηπτικό θα χάσει την αποτελεσματικότητα του, ενώ εξίσου σημαντικό είναι να το αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος.

Σχετικές αναρτήσεις

Ηλικιωμένοι: Το να κάθεσαι δίπλα σε έναν υπολογιστή βελτιώνει σωστά την ισορροπία και αποτρέπει τις επισκέψεις στα επείγοντα

News Room A

Χρόνια ιγμορίτιδα: Αίτια, συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης

News Room

Μελάνωμα: Τι πρέπει να ξέρουν ειδικά οι γυναίκες γι’ αυτόν τον καρκίνο του δέρματος

News Room A