magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Πλήθος κόσμου για την παράσταση «To Νήμα» στο Αγρίνιο – Φόρος τιμής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Πλήθος κόσμου για την παράσταση «To Νήμα» στο Αγρίνιο - Φόρος τιμής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Αγκαλιάστηκε θερμά και καταχειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου η σπουδαία μουσικοχορευτική παράσταση το «Νήμα» του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, την Τετάρτη το βράδυ 29 Ιουνίου 2022 ,στον αύλειο χώρο των  Παπαστράτειων Εκπαιδευτηρίων Αγρινίου.

  Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού,  στο πλαίσιο του Πολιτιστικού καλοκαιριού της ΠΔΕ, σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου. 

Πριν την έναρξη της παράστασης, μεταδόθηκε ηχογραφημένο φωνητικό ντοκουμέντο του Βαγγέλη Παπαθανασίου και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. 

Πρόκειται για το νήμα που ενώνει, που οδηγεί, που κάνει κάποιον να κατανοήσει ό,τι με πρώτη ματιά φαίνεται ασύνδετο. Το νήμα που μπορεί να μας ταξιδέψει σε κόσμους ασύμβατους φαινομενικά, φωτίζοντας υπόγειες συγγένειες που οι άνθρωποι διστάζουν να αποδεχτούν. Αυτό που, με εργαλείο τη χορευτική τέχνη, μας υπενθυμίζει τη βάση της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας: Από τα πολλά το ένα και από το ένα τα πολλά. Στην παράσταση συμμετέχουν ο Βρετανός χορογράφος, Ράσελ Μάλιφαντ, ο «χορογράφος του φωτός», Μάικλ Χαλς, καθώς και διακεκριμένοι σολίστ παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Η παράσταση ονομάστηκε «The Thread», «Το Νήμα» από τον μίτο της Αριάδνης.

Παρότι θα περίμενε κανείς μια τέτοια υψηλού κύρους παράσταση να ξεκινήσει το ταξίδι της από το Ηρώδειο ή την Επίδαυρο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξέπληξε ευχάριστα αποδεικνύοντας πως η ελληνική περιφέρεια  μπορεί να πρωταγωνιστήσει εξίσου στην πολιτιστική ζωή του τόπου, αλλά και στην ανάδειξη του Πολιτισμού ως τουριστικού πόλου, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη τη χώρα. 

Στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σπουδαιότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων,  λέγοντας ό,τι «τον νεωτερισμό και την παράδοση προσπαθεί να συγκεράσει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από πολιτιστικές δράσεις υψηλού επιπέδου που υλοποιεί και φέτος το καλοκαίρι στις Περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.  Οι κατά τόπους πολιτιστικές εκδηλώσεις που αγκαλιάζονται από όλους εσάς, μας δημιουργεί την υποχρέωση να  δημιουργήσουμε πολιτιστικές υποδομές και θεσμούς διάρκειας και αυτό θα πράξουμε. Με την παράσταση αυτή τιμούμε τη μνήμη του Βαγγέλη Παπαθανασίου και αναδεικνύουμε τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, ο οποίος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και της Ιστορίας μας. 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «πρόκειται για μία ακόμη σπουδαία δράση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι  που στόχος της είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσω της πολιτιστικής δραστηριότητας. Η εν λόγω παράσταση εξυψώνει ακόμη την πρόθεσή μας να τονώσουμε αυτήν την σχέση του πολίτη με την παράδοση, την τέχνη και γενικότερα με την καλλιτεχνική έκφραση»

Την  παράσταση χαιρέτησαν η  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου, Μαρία Παπαγεωργίου  και ο καθηγητής του τμήματος θεάτρου του πανεπιστημίου KANSAS των ΗΠΑ, Dr. Dennis Christilles. 

Σχετικές αναρτήσεις

Φεστιβάλ Μαγείας στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

News Room A

Δήμος Πρέβεζας: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και τις απονομές λογοτεχνικού διαγωνισμού

News Room A

David Lindsay-Abaire – «GOOD PEOPLE» | Από τις 20 Οκτωβρίου 

News Room A